Soțiile rușilor mobilizați îl sfidează pe Putin. Acestea lipesc autocolante pe mașini, cu mesaje clare pentru autorități

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

În fața interdicțiilor de a participa la mitinguri, soțiile rușilor mobilizați pe frontul din Ucraina au adoptat o tactică neconvențională pentru a-și exprima dorința vehementă de a-și revedea familiile. 

Acestea au aplicat autocolante pe mașini, transmițând mesaje clare autorităților pentru a-și aduce înapoi soții și copiii aflați în teatrele de război.

Potrivit The Moscow Times, publicație independentă rusă considerată „agent străin” de către Federația Rusă, femeile implicate în această mișcare de protest și-au exprimat dorința de a-și întâmpina acasă cei dragi cu mesaje precum: „Aduceți-mi înapoi soțul, m-am săturat de asta” sau „Aduceți-mi înapoi ginerele”, afișate pe mașinile lor. Aceste manifestări ale disconfortului și ale dorinței lor de a-și recupera familiile sunt documentate și distribuite pe canalul de Telegram intitulat „Calea către casă”, un spațiu de solidaritate pentru soțiile celor mobilizați.

Imaginile cu autocolantele aplicate pe mașini provin din diferite orașe rusești precum Omsk, Orel, Barnaul sau Ijevsk, reflectând unitatea de scop și dorința comună de a atrage atenția asupra acestei probleme stringente.

Această formă de protest vine după ce autoritățile au refuzat cererile pentru organizarea de mitinguri. În diverse regiuni, inclusiv Moscova și Sankt Petersburg, organizatorilor li s-a negat permisiunea de a organiza demonstrații, iar în altele, precum Chelyabinsk, Krasnoyarsk și Novosibirsk, acțiunile de stradă au fost interzise sau restricționate.

Manifestul publicat de rudele celor mobilizați evidențiază dezamăgirea profundă față de promisiunile inițiale ale președintelui rus, care susținea că doar voluntarii profesioniști vor fi implicați în operațiunile militare din Ucraina. Realitatea, însă, a contrazis aceste promisiuni, determinând familiile să-și exprime suferința pentru cei rămași pe front.

Cu un număr estimativ de 300.000 de bărbați mobilizați anul trecut în Ucraina, bilanțul dramatic al pierderilor umane a atins cifre îngrijorătoare. Potrivit publicației independente Mediazona, cel puțin 4.401 de soldați ruși au fost confirmați ca fiind uciși în Ucraina până la 17 noiembrie. Bilanțul total al pierderilor se ridică la peste 37.000 de morți, conform verificărilor făcute de Mediazona.

În ciuda presiunii și a refuzului permisiunilor de protest, familiile soldaților mobilizați rămân determinate să-și aducă cei dragi înapoi acasă și să transmită autorităților nemulțumirile lor, în speranța unei rezolvări rapide și sigure a situației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel