Un preparat simplu și rapid care poate transforma orice masă în sărbătoare.
Rețetă pentru 6 porții
ingrediente
1/2 cană pesmet
4 cani piure de cartofi dulci
1/2 linguriță unt
1 linguriță cimbru proaspăt tocat
1/4 linguriță sare și piper negru măcinat, amestecate
un praf de nucsoară macinata
1 1/3 cană lapte degresat
1 1/2 lingură amidon de porumb
1/2 cană de brânză Gruyere răzuită
3 albusuri
Mod de preparare
Încălziți cuptorul la 180 de grade C. Înveliți ușor 6 boluri mici cu spray de gătit și presărați cu pesmet. Puneți rbolurile pe o foaie de copt.
Încălziți o tigaie medie la foc mediu. Adăugați cartofii dulci, untul, cimbrul, sarea și piperul și nucșoara.
Într-un bol mic, combinați laptele și amidonul de porumb. Adăugați amestecul în tigaie și lăsați să fiarbă în timp ce amestecați frecvent. Reduceți căldura și amestecați brânza. După ce brânza s-a topit, scoateți de la foc și lăsați amestecul să se răcească.
Într-un bol mediu, bateți albușurile cu un mixer electric până se formează vârfuri ferme. Amestecați cu grijă amestecul de cartofi dulci în albușurile de ou. Puneți cantități egale de amestec în boluri și coaceți aproximativ 20 de minute sau până când centrul este ferm și ușor auriu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu