Un urs care a ajuns pe străzile din staţiunea Sovata a fost relocat de Ocolul Silvic.
Un urs tânăr care cobora frecvent pe străzile din zona lacurilor în Staţiunea Balneoclimaterică Sovata a fost relocat, luni, în urma unei acţiuni comune la care au participat reprezentanţi ai Ocolului Silvic Mureşul şi ai Asociaţiei pentru Protecţia Păsărilor şi a Naturii Grupul Milvus din Târgu Mureş.
'De câteva zile, Ocolul Silvic Mureş a primit mai multe sesizări din partea localnicilor şi a turiştilor, care au văzut un urs plimbându-se pe aleea ce înconjoară lacurile din staţiunea Sovata. Pentru a preveni orice incident am solicitat aprobarea Agenţiei pentru Protecţia Mediului Mureş pentru a-l reloca. Pe baza acestei aprobări de la APM, am intervenit să prevenim incidentele nedorite. Este o fructificaţie bună de ghindă şi bineînţeles urşii au coborât la mâncare, pentru că la Făget (în munţi, n.r.) nu prea se găseşte', a declarat presei Lazar Csongor, reprezentantul Ocolului Silvic Mureşul.
Anesteziat și mutat 20 de kilometri
Ursul a fost anesteziat de către specialişti şi relocat pe acelaşi fond cinegetic, la circa 20 de kilometri distanţă, departe de zonele locuite şi unde există hrană, dar nu înainte de a-l face să evite oamenii pe viitor. 'Înainte de a fi tranchilizat, i s-a aplicat o anestezie cu un spray special în ideea de a avea o experienţă negativă legată de oameni şi în speranţa că în viitor ursuleţul va evita întâlnirile cu oamenii', a declarat Domokos Csaba de la Grupul Milvus.
În ultimele zile, în judeţul Mureş au mai fost semnalate alte trei incidente legate de urşi, două soldate cu trei răniţi, la Hodac şi Băla, şi unul la Aluniş.
Vezi și: Aeroport Târgu Mureş. Scenariul unui film demn de Oscar. Intervenție în forță
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci
de Anca Murgoci