Spaghete bolognese de post. Cum se prepară: Rețeta

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Spaghetele bolognese pot fi consumate și în perioada postului. Iată cum se prepară această variantă.

Ingrediente

1 kg roşii
150 ceapă roşie
2 linguri ulei
1/2 linguriţă sare
sucul de la 1/2 lămâie
coaja rasă de la jumătatea de lămâie
2 căţei usturoi
1 linguriţă busuioc
2 linguriţe pătrunjel verde
1/2 linguriţă piper măcinat
ardei iute - opţional
1/2 linguriţă oregano
1 pachet spaghete fără ou

Cum se prepară

Tăiem ceapa mărunt şi o călim pe ulei. Se adaugă roşiile decojite şi feliate. Lăsăm să fiarbă câteva clocote şi adăugăm sucul de lămâie, coaja rasă, usturoiul zdrobit şi tăiat, busuiocul, pătrunjelul verde, oregano şi piperul măcinat, potrivit bucatareselevesele.ro.

Lăsăm să fiarbă totul circa 20 minute, până sosul scade. Între timp, fierbem spaghetele fără ou în apă cu sare. Le scurgem, le clătim sub jet de apă, le punem în farfurii şi punem sosul bolognese de post.  Putem presăra deasupra caşcaval vegetal răzuit.

Vezi și: Spaghete carbonara de post. Cum se prepară: Rețeta

Cum faci Pasca pentru Paști la mașina de pâine. Rețeta simplă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel