Spaghetele bolognese pot fi consumate și în perioada postului. Iată cum se prepară această variantă.
Ingrediente
1 kg roşii
150 ceapă roşie
2 linguri ulei
1/2 linguriţă sare
sucul de la 1/2 lămâie
coaja rasă de la jumătatea de lămâie
2 căţei usturoi
1 linguriţă busuioc
2 linguriţe pătrunjel verde
1/2 linguriţă piper măcinat
ardei iute - opţional
1/2 linguriţă oregano
1 pachet spaghete fără ou
Cum se prepară
Tăiem ceapa mărunt şi o călim pe ulei. Se adaugă roşiile decojite şi feliate. Lăsăm să fiarbă câteva clocote şi adăugăm sucul de lămâie, coaja rasă, usturoiul zdrobit şi tăiat, busuiocul, pătrunjelul verde, oregano şi piperul măcinat, potrivit bucatareselevesele.ro.
Lăsăm să fiarbă totul circa 20 minute, până sosul scade. Între timp, fierbem spaghetele fără ou în apă cu sare. Le scurgem, le clătim sub jet de apă, le punem în farfurii şi punem sosul bolognese de post. Putem presăra deasupra caşcaval vegetal răzuit.
Vezi și: Spaghete carbonara de post. Cum se prepară: Rețeta
Cum faci Pasca pentru Paști la mașina de pâine. Rețeta simplă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News