Dovlecelul nu poate fi doar prăjit sau copt în cuptor. O rețetă neobișnuită este spaghetele cu dovlecei. Aceste paste au o textură ușoară, dar în același timp sunt foarte gustoase și sățioase.
Spaghetele din dovlecei sunt o alternativă excelentă la pastele tradiționale.
Ingrediente pentru 3-4 porții.
2 dovlecei
300 grame - piept de pui sau curcan,
2 roșii,
2 linguri de smântână,
100 grame de cașcaval,
30 grame de unt,
boia afumată, sare, piper, usturoi uscat - după gust.
Legume delicioase la cuptor, gata în 10 minute: rețeta pe care chiar și copiii o vor adora
Tăiați pieptul de pui în bucăți mici, iar dovlecelul fâșii. Roșia se taie în cuburi mari. Prăjiți fileul în unt timp de 4-5 minute, amestecând. Adăugați dovlecelul și condimentele, amestecați. Se fierbe acoperit timp de 6-7 minute la foc mediu.
Pizza cu cartofi: o rețeta perfectă de făcut acasă. Gustul ei nu vă va dezamăgi
Apoi adăugați roșiile și smântâna, amestecați din nou și fierbeți sub capac ,până la 10 minute, la foc mic.Cu câteva minute înainte de a opri aragazul, adăugați cașcavalul și amestecați din nou. Poftă bună!
Lasagna este unul dintre cele mai iubite feluri de mâncare ale italienilor și nu numai. Vă propunem deci să preparați acest fel într-o versiune ușoară, cu puține calorii.
Rețeta este foarte simplă și rapidă de pregătit. De asemenea, este bună și pentru cei care urmează o dietă, dar doresc să se delecteze cu ceva gustos și sărac în calorii.
Iată ingredientele de care aveți nevoie:
3 dovlecei de dimensiuni medii, tăiați în rondele,
3 cartofi mijlocii tăiați în rondele,
1 lingură de ulei de măsline,
1 lingură de parmezan ras,
100 grame șuncă tăiată cubulețe,
100 grame mozzarella ușoară tăiată cubulețe,
sare după gust.
Cu acest truc, orice avocado se va coace în doar 10 minute: încearcă-l și nu vei regreta
Pentru bechamel:
45 grame amidon de porumb;
jumătate de litru de lapte;
nucșoară după gust;
sare și piper.
Legume delicioase la cuptor, gata în 10 minute: rețeta pe care chiar și copiii o vor adora
Feliați dovleceii în rondele, apoi presărați-i cu sare pentru a se scurge bine de apa pe care o conțin. Luați o tavă dreptunghiulară pe care o ungeți cu ulei de măsline. Acum așezați primul strat de dovlecei și presărați totul cu un strat de parmezan. Adăugați apoi un strat de mozzarella tăiată cubulețe și un strat de șuncă.
Păstrează cuțitele într-un recipient cu orez: trucul bunicii te va cuceri
Următorul strat va fi de cartofi feliați. Nu uitați că legumele trebuie să fie crude. Apoi așezați, peste cartofi, al doilea strat de parmezan, cuburile de mozzarella și cele de șuncă. Apoi adăugați un strat de dovlecei. Continuați așa până când terminați toate ingredientele.
Între straturile de legume nu uitați să adăugați și câte două-trei linguri de sos bechamel. La final, presărați parmezan și bucăți de mozzarella și dați tava într-un cuptor ventilat, la 180 de grade, timp de aproximativ 60 de minute.
Tartă bicoloră: o rețetă rapidă pentru cei care nu au timp să stea în bucătărie
Apoi scoateți lasagna din cuptor și lăsați-o să se odihnească un minut. Asigurați-vă că suprafața este aurie și crocantă înainte de a servi această lasagna gustoasă. Poftă bună!
Se toarnă laptele într-o crăticioară, apoi se da în clocot și se adaugă nucșoara, amidonul de porumb, sare și piper. Amestecând mereu, se lasă la foc mic până se îngroașă. În acel moment aragazul se stinge fără a se opri amestecarea: în acest fel sosul bechamel se răcește mai repede.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News