Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a spus cum se pregătește o rețetă ce conține spaghete, iaurt, castraveți, dar şi alte ingrediente delicioase.
Rețeta se numește „Spaghete în stil grecesc".
1 pachet de spaghette
1 cutie iaurt cremos
250 gr brânză telemea
5-6 castraveți cornișon
mărar
mentă
suc de lămâie
sare
piper
ulei de măsline
porumb
Pastele se fierb în apă cu sare, conform rețetei clasice, sau instrucțiunilor de pe pachet. Cât timp fierb pastele, ne ocupăm de sosul grecesc de iaurt cu castraveți. Curățăm castraveciorii de coajă, îi dăm pe răzătoare, îi scurgem puțin de lichid și îi adăugăm peste iaurt. Adăugăm și brânza telemea, de asemenea dată pe răzătoare, puțin ulei de măsline, mărar și mentă, tocate mărunt, și omogenizăm compoziția.
Mai potrivim gustul sosului grecesc cu sare, piper și zeamă de lămâie și dăm sosul la rece până sunt răcite și pastele.
Porumbul se coace pe grătar, la cuptor, sau pe tigaia grill.
Pastele, după ce sunt fierte, al dente, se scurg și se trec prin jet de apă rece, notează a1.ro. Se servesc pastele amestecate cu sosul de iaurt cu brânză și castraveți, alături de porumbul copt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu