EXCLUSIV  Spălarea de bani și paradisurile fiscale: România stă mult mai bine decât Austria. Aprodu (ONPCSB) a scos documentele în direct- VIDEO

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Constantin-Ilie Aprodu (ONPCSB) a vorbit despre situația României, în ceea ce privește spălarea de bani, după publicarea raportului Moneyval.

"Din punct de vedere al României, Comitetul de Evaluare Moneyval, care de curând a întocmit raportul care a fost publicat săptămâna trecută, constată că România este o ţară de tranzit -  infracţiunea de spălare a banilor, cu precădere cele mari care presupun sume importante şi care pot afecta stabilitatea statelor membre sau cea internaţională.

România este considerată țară de tranzit. Originea ilicită este pe alt teritoriu, pe teritoriul României se făptuiesc mai multe tipuri de tranzacții astfel încât să se piardă urma originii ilicite şi, după care, sunt exportate sumele în exterior şi introduse în alte sisteme de tip paradis fiscal care nu au un mecanism foarte bine pus la punct, nu îi interesează prea mult provenienţa sumelor şi admit efectuarea operaţiunii fără probleme", a spus Constantin-Ilie Aprodu, la DCNews TV.

"Austria este sub noi"

"Pe evaluările de țară care au fost livrate de FATFF, uitându-mă pe rating-urile obținute, constat ca Austria, la IO6 și IO7, este low (n.r. jos), adică este sub noi. IO6 este Unitatea de Informații Financiare, iar IO7- Autoritate de Aplicare a Legii. Dacă noi suntem cu moderat la ambele, ei sunt low ", a mai spus acesta.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel