Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene: metoda care nu dă greș

Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene. metoda care nu dă greș. Sursa - Pexels
Spălați prosoapele de bucătărie așa cum o fac gospodinele coreene. metoda care nu dă greș. Sursa - Pexels

Prosoapele de bucătărie se murdăresc foarte repede. Abia le-ai spălat, iar pe ele au apărut din nou pete. Cel mai neplăcut este că aceste pete se curăță cu mare dificultate.

Unele gospodine nici măcar nu mai spală deloc prosoapele, ci pur și simplu le aruncă. Altele consideră o asemenea extravaganță inacceptabilă. de aceea își petrec timpul spălând prosoapele. 

Acum puteți folosi o metodă care vă permite să curățați prosoapele de bucătărie și, în același timp, să depuneți un efort minim. Metoda este foarte eficientă și veți folosi ingrediente disponibile în cămară.  

Miros de mucegai în dulap? Pune aceasta plantă pe rafturi și hainele tale vor fi mereu parfumate

Iată ingredientele de care aveți nevoie: sare, bicarbonat de sodiu și săpun lichid de rufe. Într-o oală adăugați apă, o lingură de sare, 2 linguri de bicarbonat de sodiu, o jumătate de lingură de săpun lichid. Se amestecă totul bine și se scufundă prosoapele în această compoziție.

Vasul cu apă și prosoape trebuie pus pe foc. Aduceți totul la fierbere, apoi întoarceți prosoapele și  stingeți aragazul. Lăsați prosoapele în soluție până se răcesc complet. După ce prosoapele s-au răcit, trebuie să le spălați în mod obișnuit.

Important: Nu fierbeți prosoapele. Doar aduceți apa la fiert și opriți-o. Amestecul va funcționa de la sine până când apa se va răci. Și datorită faptului că produsul include sare, prosoapele colorate vor deveni mai strălucitoare. 

 

 

BONUS. Îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute, fără oțet și fără efort

 

În toate locuințele, mai devreme sau mai târziu, vă puteți confrunta cu urme de calcar și pete de mucegai.

Baia și bucătăria sunt încăperi predispuse la apariția acestei probleme inestetice și enervante. În realitate, toate suprafețele care vin în contact cu apa sunt expuse la formarea de calcar. Dușul, toaleta, dar robinetele și unele electrocasnice (mașina de spălat rufe și mașina de spălat vase special), in timp, pot acumula calcar.

Pulverizați acest produs pe mobilă și țesături și casa va mirosi plăcut. O idee genială și rapidă

Așadar, cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete în 5 minute? Calcarul este o rocă sedimentară prezentă în apă, datorită  sărurilor de calciu și magneziu. Prin urmare, cu cât apa este mai dură, cu atât e mai bogată în aceste săruri.

Prin urmare, apa va lăsa pete pe toate suprafețele cu care intră în contact. Odată cu trecerea timpului, aceste pete vor estompa strălucirea suprafețele. Și o pată mică ar putea deveni, în scurt timp, o adevărată  problemă încăpățânată. În unele cazuri, calcarul creează defecțiuni la robinete, instalații sanitare și electrocasnice.

Eliminați ușor urmele de super glue de pe orice suprafață: metoda testată de gospodine

Pentru a îndepărta calcarul încăpățânat nu aveți nevoie de detergentul obișnuit. Pentru a scăpa de calcar este nevoie de produse potrivite. Cei care doresc să economisească, se pot baza oricând pe remedii naturale. Printre cele mai populare trucuri ale bunicii, în lupta cu calcarul, regăsim oțetul.  Un produs cu numeroase calități de degresare și curățare, care însă nu pare a fi cel mai eficient.

Așadar, iată cum să îndepărtați calcarul de pe duș, cadă și robinete fără oțet?

Bicarbonatul de sodiu pare să fie mai util decât oțetul în lupta împotriva calcarului. Pentru asta creați o soluție din: 2 pahare de apă fierbinte și jumătate de pahar de bicarbonat. Se amestecă și se freacă cu o periuță de dinți pe suprafețele pătate.

Nu trebuie subestimat nici sucul de lămâie. Acesta din urmă, adăugat la bicarbonat, întărește și amplifică acțiunea de degresare, fără a deteriora suprafețele. Aveți grijă să evitați utilizarea lămâii pe materialele din oțel.

Interiorul ceainicului va străluci: în cinci minute și fără substanțe chimice va fi ca nou

În cele din urmă, acidul citric este un detartrant grozav. Este indicat să se dizolve aproximativ 150 grame de produs într-un litru de apă. Turnați amestecul într-un recipient și apoi pulverizați pe zonele de curățat. Lăsați să acționeze, apoi frecați petele de calcar cu o periuță de dinți sau un burete.

Cum să preveniți apariția ore calcar pe gresie, robinete și corpuri de baie?

Secretul pentru  evitarea acumulării de calcar este să nu dai apei șansa de a stagna pe suprafețe. De exemplu, imediat după duș, trebuie să clătiți atât gresia, cât și robinetele și apoi să le uscați și cu o cârpă.

Alternativ, puteți folosi un dedurizator de apă. Un instrument capabil să facă apa „mai puțin dură” și, prin urmare, să elimine cât mai mult calcar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel