Spălatul pe dinţi şi... sărutul, acelaşi efect. Un medic recomandă 4 minute de săruturi pe zi

Fotografie creată de Kate photo, de la Pexels
Fotografie creată de Kate photo, de la Pexels

Un medic dentist recomandă pacienţilor săi 4 minute de sărutat pe zi şi afirmă că acest lucru are acelaşi efect precum spălatul pe dinţi. 

Dr. Khaled Kasem, dentist britanic, spune că 4 minute de sărutat pe zi "vor duce la producerea unei cantităţi mai mari de salivă în gură. Saliva este importantă, pentru că ne ajută să mestecăm, să gustăm, să înghiţim, dar şi să luptăm contra microbilor din gură, precum şi la prevenirea respiraţiei urât mirositoare". 

"Schimbul de salivă în timpul sărutului încurajează sistemul imunitar să producă mai mulţi anticorpi, care apără corpul de orice infecţie", a mai precizat medicul, conform Daily Mail. Cu toate astea, el spune că persoanele care au răceli, boli contagioase sau o igienă orală precară ar trebui să se abţină de la săruturi. 

De asemenea, spune medicul, sărutul nu înlocuieşte periatul dinţilor. 

De ce ne sărutăm. Când a apărut sărutul prima dată în istorie

 

Există o mulțime de teorii cu privire la motivul pentru care ne sărutăm. Dar unele dintre ele ar putea avea de-a face cu cele mai vechi experiențe ale noastre pe planeta Pământ.

Când suntem sugari, prin săruturile părinților și prin alăptare, există o mulțime de căi de stimulare a buzelor care se asociază prin căile neuronale din creierul nostru cu aceste emoții foarte pozitive și astfel construim aceste căi neuronale pentru sărut. Astfel, asocierea buzelor cu dragostea, siguranța și toate aceste lucruri minunate pe care mai târziu în viață le căutăm, ne vor determina să exprimăm acele sentimente folosind gura.

Deși nu putem să ne întoarcem în timp și să descoperim când și unde și cum a avut loc primul sărut printre oameni, ceea ce știm este că alte specii sunt foarte atrase de fundul trandafiriu al femelelor atunci când acestea sunt la apogeul fertilității, când sunt în estru.

Buzele, un ecou erotic 

Există unii antropologi care cred că buzele sunt ceea ce se numește „ecoul genital”, așa că imită organele genitale feminine ca formă, compoziție, culoare și textură și servesc ca un indicator de încredere al momentului în care o femelă ar putea fi pregătită să se înmulțească.

Desmond Morris, un zoolog britanic, a făcut o serie de cercetări asupra rujului, arătând unor bărbați imagini cu fețele femeilor întrebând care sunt cele mai atractive. În mod constant, bărbații au ales femeile care aveau cel mai mult pigment roz și cele mai colorate buze. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel