Ce spuneți de un spanac de primăvară marca Cezar Osiceanu? Durează doar zece minute!
Pilotul Cezar Osiceanu vă propune o rețetă simplă de spanac de primăvară.
”Afara este soare si frumos, natura reînviind in primăvara asta însorita parca luând in derâdere blestemul României si al omenirii denumit Covid-19! Asa ca cel putin la nivel gastronomic ar fi bine sa ne alăturăm si noi frumuseții naturii si nevoii de a fi din nou liberi măcar in bucatarie daca nu si pe strada!
Drept pentru care dam drumul la... muzica! Primăvara lui Vivaldi vi-o recomand cu maxima caldura chiar!!
- niște “baby carrot”
- o ceapa tăiată rondele potrivit de groase
- 2-3 căței de usturoi tăiați feliuțe subtiri
- o legătura de spanac serioasă ca mărime, spălată bine si tocata mărunt
- doua bucăți de friptura de pui la cuptor taiate mărunt împreuna cu ceva sos rămas de la ea
- o cutie de roșii decojite
- un pahar de vin alb sau roze
- mirodenii: piper negru, boia dulce, cimbru, curry, si verdeața proaspăta
-calirea ușoară a cepei pana este moale si aurie
- alăturăm cepei si feliutele de usturoi
- peste ele punem in tigaie morcovii scurși bine si ii lasam sa se amestece cu ceapa si usturoiul timp in care bucătăria începe sa miroasă a casa buna si ospitaliera
- așezăm spanacul peste conținut si amestecam incet având grija sa nu se lipească.
- Cand este înmuiat bine spanacul se pune friptura de pui la cuptor tăiată cubulețe cu ceva sos de la ea si amestecam ușor pentru ca sa se omogenizeze
- turnam vinul si roșiile decojite in tigaie si amestecam
- spre final adăugăm mirodeniile, iar un praf de curry va da o aleasa si deosebita aroma in combinație cu cimbrul si verdeața proaspăta
Si nu uitati superba muzica a lui Vivaldi si soarele de afara sa le puneti lângă voi la masa!
Gata ca se răcește, papa bun!
Pofta bunaaa!”, vă transmite pilotul Cezar Osiceanu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News