Anxietatea și depresia pot fi combătute și în mod natural. Această legumă te poate ajuta, dacă te confrunți cu așa ceva.
Oamenii de ştiinţă au descoperit că spanacul conţine substanţe care ajută la combaterea stării de anxietate. Spanacul a fost folosit de mult timp în medicina populară pentru a ameliora tulburările nervoase.
Experţii explică faptul că au izolat recent în această legumă o peptidă opioid naturală numită rubiscolină care acţionează asupra neuroreceptorilor din creier. Aceasta contribuie la scăderea nivelului de anxietate şi ajută la calmare, ameliorând starea de spirit, scrie Rador, citând zdrave.to. Acesta este efectul său terapeutic din punctul de vedere al medicinei populare.
În psihiatrie, însă, rubiscolinele ajută la tratarea bolii Alzheimer, însă nu ca preparat principal, ci ca aditiv, o componentă suplimentară la medicamente. Specialiştii susţin că spanacul reglează receptorii metabolismului, accelerându-l şi conferă rapid senzaţia de saţietate, ceea ce înseamnă un consum scăzut de alimente.
În plus, spanacul este sărac în calorii, putând fi folosit singur sau adăugat la diverse feluri de mâncare. În ceea ce priveşte conţinutul de proteine vegetale, spanacul este pe al doilea loc, după fasole şi mazăre. De asemenea, conţine o cantitate însemnată de vitamine A, C, K şi vitamine din grupa B, beta-caroten, precum şi oligoelemente utile - fier, mangan, magneziu şi altele.
Citește și:
Creierul poate fi menţinut sănătos cu modelul german 8+8+8
Neurochirurgul Alexandru Vlad Ciurea a explicat cum ne putem menţine creierul sănătos, dar şi care sunt cuvintele care trebuie eliminate din gândire, pentru a elimina stresul şi anxietatea. Prof. Ciurea propune folosirea modelului german 8+8+8. Iată ce înseamnă acesta.
"Cum ne menţinem tinereţea acestui organ şi ce importanţă minunată are acest organ? Este o bijuterie, care ne e dată de către Dumnezeu, care are o parte făcută din factori genetici, moşteniţi de la părinţi, şi o parte care vine din activitatea zilnică.
Cele două părţi se adună în această bijuterie. Creierul nostru este cel care asimilează datele de afară, prelucrează totul, decide totul, gândeşte. Cu ajutorul creierului, noi putem vorbi, gândi, să parlamentăm, să mergem înainte. Întrebarea este cum putem menţine această bijuterie în funcţiune. De noi depinde. Să ne trezim dimineaţă, să avem un aer curat cât mai curat când deschidem ferestrele, să bem apă plată cât mai multă, ca să curăţăm organismul, să facem înviorarea de dimineaţă. Un japonez a spus "mă mişc, deci exist". Şi să ne comportăm cât mai civilizat, atât în circulaţie, cât şi în casă.
După care, e nevoie de o alimentaţie corespunzătoare, nu supraîncărcată cu glucide, cu grăsimi, cu multă carne. Este nevoie de o activitate germană, 8+8+8. Adică opt ore de activitate, opt ore de administraţie, opt ore de odihnă. Şi atunci şi creierul nostru se relaxează", a declarat prof. Alexandru Vlad Ciurea la Digi24. Citește mai departe>>
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu