Consumul de legume verzi este benefic organismului deoarece întăreşte musculatura. De asemenea, spanacul ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare. Un studiu suedez a demonstrat că spanacul reduce tensiunea arterială.
Autor: Anca Murgoci
O echipă de cercetători de la Institutul Karolinska din Stockholm (Suedia) a arătat că nitraţii anorganici prezenţi în legumele verzi, cum ar fi spanacul, produc oxid nitric. Astfel, nitraţii anorganici interacţionează cu bacteriile din cavitatea bucală si produc oxidul nitric, cu rol esenţial în scăderea presiunii sangvine. Acesta dilată vasele de sange şi ajută la controlul tensiunii arteriale.
Fundaţia Spaniolă de Cardiologie recomandă consumul moderat de spanac. Medicul Regina Dalmau, de la Societatea Spaniolă de Cardiologie declară: „ Este important să subliniem faptul că persoanele care au tensiune arterială trebuie să consume în continuare medicamentaţia necesară. Consumul de spanac nu este un tratament, ci un mod de prevenire”.
Societatea Spaniolă de Cardiologie recomandă menţinerea unui stil de viaţă sănătos. O dietă cu fructe şi legume, practicarea unui sport şi evitarea obiceiurilor nesănătoase, cum ar fi fumatul. În continuare, veţi găsi câteva sfaturi pentru dieta dumneavoastră.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News