Spania cere UE să sprijine „noile democraţii” din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu

spania
spania

Premierul spaniol Jose Luis Rodriguez Zapatero a salutat naşterea noilor democraţii în Orientul Mijlociu şi Africa de Nord şi a făcut apel la Europa să le ofere acestora sprijin economic şi politic.

El a condamnat violenţele după ce zeci de persoane au murit în confruntările din Libia. Într-un interviu acordat luni agenţiei Reuters, Zapatero a declarat că Uniunea Europeană ar trebui să ia în considerare crearea unei bănci pentru a ajuta noile democraţii emergente din regiune, aşa cum s-a întâmplat cu estul Europei după căderea Zidului Berlinului în 1989, informează Agerpres.

Amplificarea violenţelor şi răspândirea protestelor din Libia ameninţă să pună capăt celor patru decenii de putere ale lui Muammar Gaddafi, după ce liderii Tunisiei şi Egiptului au fost înlăturaţi de la putere în urma unor revolte populare. Mii de marocani au ieşit de asemenea pe străzi, cerând ca regele Mohammed să renunţe la o parte din puteri. Zapatero susţine însă ca Marocul, vecinul sudic al Spaniei, se află într-o situaţie diferită de alte ţări unde au avut loc revolte populare deoarece are deja un sistem cu mai multe partide.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel