Urmărește emisiunea live


Coronavirus: Numărul bărbaților morți de COVID-19 e mult mai mare decât cel al femeilor

Pandemia de COVID-19 afectează atât bărbații, cât și femeile, dar și cetățeni din toate păturile sociale, indiferent că sunt oameni simpli, din înalta societate ori din lumea politică.

Alegeri prezidentiale 2024

Să luăm exemplul Spaniei. Madrudul a anunțat azi că a înregistrat azi 47.610 de cauzuri confirmate cu noul coronavirus. Numărul deceselor a ajuns la 3.434 de persoane, ceea ce înseamnă că Spania a depășit China și e după Italia cea mai afectată țară de pandemia de COVID-19.

Jurnaliștii spanioli de la El Pais, citând un raport al Isntitutului de Sănătate Carlos III (ISCIII) din Spania, precizează că după o analiză a aproape 16.000 de cazuri pozitive de COVID-19, boala afectează cam în egală măsură atât bărbații, cât și femeile. Practic, 52% dintre cei infectați în Spania sunt bărbați.

Totuși, în analiza Insistutului s-au regăsit și 566 de cazuri de deces. Aici cifrele se schimbă radical. Numărul bărbaților (376) morți de COVID-19 este aproape dublu față de cel al femeilor. (190).

La fel ca și în Italia și în restul lumii, cei mai mulți dintre cei decedați sunt persoane în vârstă care aveau și alte probleme medicale înainte de a se fi infectat cu COVID-19.

De ce numărul bărbaților morți de COVID-19 e mult mai mare decât cel al femeilor

El Pais scrie că în absența unor studii medicale care să confirme anumite ipoteze, diferența mare dintre bărbații care mor de COVID-19 în comparație cu numărul femeilor e dată cel mai probabil de faptul că aceștia sunt mai bolnavi decât reprezentantele sexului frumos. Fernando Simon, director al Centrului de coordonare a situațiilor de urgență în sănătate, a explicat că boala afectează mai multe grupuri de risc, precum persoanele hipertensive, cele cu patologii respiratorii sau diabetice. În acest context, având în vedere că aceste afecțiuni se regăsesc mai des la bărbați, se poate explica de ce numărul deceselor în rândul sexului masculin este mai mare.

Această ipoteză este îmbărțișată și de German Peces-Barba, vicepreședinte al Societății Spaniole de Pneumologie și Chirurgie Toracică care afirmă că „mortalitatea este strâns legată cu vârsta și comorbidităile, iar în Spania bărbații în vârstă sunt mai bolnavi decât femeile”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel