Spania va lansa o aplicație pentru a monitoriza contribuția bărbaților la treburile casnice

Fotografie de la Amina Filkins/ Pexels
Fotografie de la Amina Filkins/ Pexels

Potrivit unui sondaj al Institutului Național de Statistică din Spania, 45,9% dintre respondenții de sex feminin au declarat că au îndeplinit majoritatea treburilor casnice.

Spania va lansa în curând o aplicație concepută pentru a monitoriza împărțirea treburilor între membrii unei gospodării, ca parte a eforturilor de îmbunătățire a egalității de gen.

Un înalt oficial al țării din Ministerul Egalității, Angela Rodríguez, a făcut anunțul la o reuniune a Comitetului Națiunilor Unite pentru eliminarea discriminării împotriva femeilor, raportează CNN.

”Ceea ce ne spun sondajele este că femeile petrec mult mai mult timp făcând treburile casnice decât bărbații”, a spus Rodríguez, adăugând că aplicația va permite fiecărui membru al gospodăriei să introducă timpul pe care îl petrece făcând treburi casnice.

”Este un lucru foarte simplu”, a spus ea, explicând că aplicația va funcționa într-un mod similar cu aplicațiile precum Splitwise, care permit grupurilor să împartă costul meselor sau al altor cheltuieli.

Potrivit unui sondaj al Institutului Național de Statistică al Spaniei, publicat în decembrie, 45,9% dintre respondenții de sex feminin au declarat că ele fac majoritatea treburilor casnice, comparativ cu doar 14,9% dintre bărbați, a raportat publicația.

Rodríguez a subliniat că tot felul de sarcini diferite ar trebui considerate treburi casnice. De exemplu, spălatul vaselor este o sarcină evidentă de pus în aplicație, dar înainte de asta cineva trebuie să facă cumpărături, să planifice ce trebuie mâncat în acea zi și apoi să gătească masa, a spus ea.

”Toate aceste sarcini cad aproape întotdeauna asupra femeilor, asta spun sondajele”, a spus Rodríguez.

Aplicația ar trebui să fie disponibilă până în vară și parte dintr-un plan mai larg de ”coresponsabilitate” al Guvernului de stânga al prim-ministrului Pedro Sánchez, care a ajuns la putere în 2018, promițând să se concentreze pe problemele de gen.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel