Sparanghel cu cartofi noi la cuptor. Cei mai buni sun cartofi noi, nu-i așa? Sunt mai sănătoși decât cei prăjiți în baie de ulei, susțin nutriționiștii. În plus dacă adaugi și sparanghel, vei pune pe masă o cină delicioasă și plină de vitamine. Toată familia va cere câte o porție.
Ingrediente pentru 4 porții
250 grame sau mai mulți muguri de sparanghel (tăiați în jumătate sau în bucăți de 5 cm),
1 kg cartofi noi (tăiați în sferturi),
2 linguri ulei de măsline,
usturoi, după gust,
4 linguri oțet balsamic
sare și piper după gust.
Preîncălziți cuptorul la 200 C. Într-o tavă mare de copt, combinați uleiul de măsline, sarea, piperul, oțetul balsamic și cartofii noi tăiați în sferturi. Dați tava la cuptor pentru 20 de minute.
După 20 de minute, adăugați sparanghelul (nu uitați să tăiați capetele tari a lăstarilor). Adăugați și puțin ulei de măsline dacă este necesar.
Încercați și: Ruladă elvețiană cu mere: un deliciu culinar rapid, delicios și ușor! Plăcinta tradițională rămâne amintire
Amestecați bine ingredientele pentru ca uleiul și oțetul să acopere legumele și se mai coc încă 15 minute. Scoateți tava din cuptor, asezonați totul cu usturoi pisat, oțet balsamic, sare și piper. Poftă bună!
Cartofii noi sunt mai bogați în nutrienți și vitamine, dar și substanțe care ne energizează. Coaja de cartofi protejează inima și sistemul vascular
Vă sugerăm și. Sarea, salvatorul nostru în situații dificile: Cinci trucuri cu alimentul minune
Coaja cartofilor conține peste 50 de fitonutrienți cu efecte diverse asupra sănătății. O bună parte dintre aceștia sunt flavonoide, care protejează sistemul cardiovascular și inima. Vitaminele din complexul B, pe care coaja de cartofi o conține, protejează pereții arterelor și scad tensiunea arterială.
Amestecați ceapa cu făina pentru un rezultat excelent: un aperitiv cu care îți vei cuceri musafirii
Deși conțin o cantitate mai mare de carbohidrați față de alte legume, cartofii noi sunt, totuși indicați, în dieta de slăbire, aceștia având un număr mai mic de calorii decât cartofii obișnuiți și, totodată, asigură sațietatea.
Pâinea este tare și uscată? Trucuri cu care o puteți împrospăta ca și cum abia a fost cumpărată
Lăstarii de sparanghel au și ei o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că trebuie să facă parte din alimentația noastră. Sparanghelul este bogat în vitamina K și acid folic, precum și în conținutul de vitamina C, beta-caroten, vitamina E, zinc și seleniu. Din punct de vedere caloric, sparanghelul este aliat în curele de slăbire, iar o porție din 5 lăstari nu are mult de 20 de calorii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News