Sparanghelul este foarte gustos dacă știi cum să-l prepari.
Publicitate
Lăstarii de sparanghel au o mulțime de beneficii pentru sănătate, așa că trebuie să facă parte din alimentația noastră. Vă prezentăm o rețetă simplă pentru micul dejun - Sparanghel cu bacon și ou. Acest fel de mâncare este foarte delicios și original.
Ingrediente pentru două peroane:
sparanghel - 10 lăstari,
bacon - 10 fâșii,
ulei de măsline,
condimentele preferate,
ouă - 4 bucăți.
Clătiți bine lăstarii sparanghelul și curățați-i, lăsându-le cozile verzi. Scufundați lăstarii de sparanghel decojit, timp de 5 minute, în apă clocotită, apoi în apă rece, pentru câteva secunde, pentru a le păstra culoarea. La final, transferați-i pe un prosop de hârtie.
Consumă aceste alimente și vei fi plin de energie întreaga zi: ciocolata neagră se află printre ele
Înfășurați lăstarii de sparanghel în fâșiile de bacon și puneți-i pe o tavă de copt. Stropiți sparanghelul cu ulei de măsline și cu condimentele preferate.
Sparanghelul cu bacon se dă în cuptorul preîncălzit la 120 de grade, pentru 10 minute. Servește sparanghelul cu bacon cu ouă prăjite și câteva felii de lămâie.
Sparanghelul trebuie curățat și fiert un minut în apă cu sare. Prăjiți-l, apoi, 2 minute într-o cantitate suficientă de unt. Stropiți-l cu zeamă de lămâie. Când veți transfera sparanghelul în farfurie, adăugați deasupra cașcaval ras. Poftă bună!
Dacă te-ai săturat de salate, îți sugerăm să faci niște roșii marinate picante. Roșiile marinate un gust foarte interesant și se pot păstra la frigider câteva zile.
Ingrediente:
roșii - 3 bucăți,
ceapa - 1 bucată,
usturoi - 2-3 căței,
ulei - 4 linguri,
sare - 0,5 linguriță
miere - 1 lingură,
suc de lămâie - 2 linguri,
boia de ardei, pătrunjel și mărar tocate.
Tăiați ceapa și roșiile în rondele și tocați usturoiul. Celelalte ingrediente vor fi folosite pentru marinată și trebuie amestecate într-un bol.
Puneți roșiile, ceapa și usturoiul într-un borcan și turnați peste ele dressingul preparat.
Agitați bine borcanul astfel încât dressingul să acopere toate bucățile de roșii și lăsați-le la marinat, la frigider, timp de 8 ore.
Sparanghelul este bogat in vitamina K si acid folic, precum și în conținutul de vitamina C, beta-caroten, vitamina E, zinc si seleniu.
Din punct de vedere caloric, sparanghelul este aliat în curele de slăbire, iar o porție alcătuită din 5 lăstari nu are mai mult de 20 de calorii.
Fiind bogat in vitamina K, sparanghelul previne formarea cheagurilor de sânge. De asemenea, conținutul ridicat de vitamina B ajuta la reglarea hemocisteinei, care atunci când este prezentă în exces reprezintă un pericol pentru sănătatea inimii.
Sparanghelul conține mai bine de 1 gram de fibre solubile la o porție, ceea ce înseamnă ca ne scade riscul de infarct.
Sparanghelul are capacitatea de a regla nivelul de zahar din sânge. Proprietățile antiinflamatoare ale sparanghelului ajuta la prevenirea apariției diabetului.
Consumul de sparanghel este recomandat persoanelor care luptă cu cancerul de colon, de plămâni, osos ori cu cancerul la sân. Sparanghelul funcționează ca un diuretic natural, ajutând organismul să elimine sarea în exces. Întrucât elimina toxinele din rinichi, consumul de sparanghel previne formarea pietrelor la rinichi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu