EXCLUSIV  Spațiul ÎNCHIS unde UITĂM total de mască! MARE ATENȚIE! Falsa impresie că sunteți în siguranță

Foto cu caracter ilustrativ
Foto cu caracter ilustrativ

Pe perioada stării de alertă, masca de protecție trebuie purtată în orice spațiu public închis.

Dar este un spațiu public închis unde lăsăm garda jos. Pur și simplu uităm de mască. După ce am mers cu masca peste tot, când ajungem în fața blocului, o scoatem și urcăm așa scările. Până acum, se vorbea despre pericolul din lift, sesizat și de cititorii DC News într-un articol pe care îl puteți citi aici.

Dar acum mă refer la situația blocurilor care nu au lift. Cu siguranță, și dumneavoastră, urcând scările, ați dat nas în nas cu vecinii dumneavoastră. Și, așa cum erați obișnuiți, ați dat ”Bună ziua” sau chiar ați stat de vorbă, distanța fiind de maximum 30 centimetri.

Așa că mare atenție! Dacă tot ați stat toată ziua cu masca pe față, nu lăsați garda jos la intrarea în bloc! 

Ce trebuie să faceți în bloc

Federația Asociațiilor de Proprietari din România (FAPR), condusă de Radu Opaina, a comunicat un set de măsuri de protecție pentru locatarii din cadrul blocurilor, având în vedere măsurile la nivel de Stat - Situație de Urgență - privind combaterea pandemiei de COVID -19. Aceste reguli se pot aplica, desigur, și în starea de alertă.

1. Păstrați distanța de minimum 2 metri față de ceilalți locuitori/vecini – la casierie, pe casa scării, la intrarea în bloc, în ascensor. La fel şi pe stradă, în magazine, farmacii, la bancă.

2. La casierie – program cel mult de 2 ori pe lună – se pune o barieră – masă, scaun, banchetă – la distanţa obligatorie de minimum 2 metri loc în care se pune o cutie în care proprietarul pune banii. La sfârşitul zilei de încasări administratorul îşi face casa singur timp în care NU duce mâna la gură, nas, ochi, urechi după care imediat se spală consistent pe mâini. Comunicarea proprietar-administrator trebuie să fie la distanţa stabilită şi limitată strict la obiectul plăţii.

3. Ascensorul se folosește, pe rând, de către 1 (o) singură persoană. La rând păstraţi distanţa de minimum 2 metri.

4. Nu mai vorbiți când vă întâlniți cu alte persoane sau vorbiţi strictul necesar la o distanţă de minimum 2 metri. „Bună ziua” se poate da şi cu gesturi din cap sau din mână. Se interzic întâlnirile de grup pe holuri, casa scării, uscătorie, spălătorie, subsoluri şi alte spaţii comune.

5. Curăţaţi foarte des cu dezinfectant pe clanţe, mânere uşi intrare bloc, ascensor, subsol, apartament. 

6. Dacă nu aveţi mănuşi de protecţie evitaţi pe cât posibil să puneţi mâna pe orice ţine de spaţiile comune ale blocului – uşi, geamuri balustrade, interfon. Folosiţi cotul acoperit, genunchiul, piciorul.

7. Se suspendă orice şedinţă de Comitet Executiv (Cex.) sau Adunare Generală (A.G.).

8. Se vor rezolva situaţiile de urgenţă – avarii, inundaţii s.a. – prin dispoziţia preşedintelui asociaţiei de proprietari fără alte întruniri, şedinţe etc. care va fi validată ulterior de CEx. sau A.G. după caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel