Oamenii de ştiinţă britanici au găsit o cale pentru a opri răspândirea gripei aviare prin crearea unor pui de găină modificaţi genetic rezistenţi la virus, relatează The Independent.
Puii creaţi în laborator au o componentă în plus în ADN, care produce o moleculă ce blochează replicarea virusului şi transmiterea sa la alte păsări.
Cercetătorii sunt de părere că descoperirea ar putea duce la crearea de găini, porci şi alte animale modificate genetic, rezistente la o gamă largă de boli infecţioase. Astfel, oamenii ar fi, la rândul lor, protejaţi de anumite boli periculoase, transmise de animale, informează Mediafax
Deşi consumatorii britanici au fost, de-a lungul timpului, sceptici faţă de animalele modificate genetic, oamenii de ştiinţă sunt convinţi că puii ce conţin molecula rezistentă la gripa aviară vor fi acceptaţi de oameni, pentru că ei asigură atât protejarea animalelor, cât şi a oamenilor.
Testele au fost făcute de o echipă de oameni de ştiinţă de la Universitatea Cambridge şi de la Universitatea Edinburgh, condusă de Laurence Tiley.
"Ne aşteptăm ca «momeala» (din ADN, n.r.) să funcţioneze împotriva tuturor ramurilor de gripă aviară şi ca virusul să nu poată evolua atât de uşor încât să evite efectele momelii. Dacă vom avea pui modificaţi genetic, rezistenţi la gripa aviară, atunci, în teorie, nu mai trebuie să te chinui cu vaccinarea", a spus Tiley.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu