Speolog maghiar accidentat într-o peșteră din Padiș.

1
1

Un speolog maghiar în vârstă de 45 de ani a rămas blocat în peştera R2 din Padiş, după ce a căzut, dizlocându-și  umărul.  19 salvatori montani şi speologi încearcă să-l aducă la suprafaţă.

Autor: Ciprian Ciocan

Speologul maghiar, Istvan S., în vârstă de 45 de ani, a căzut, joi, la prânz în peștera R2 din Padiș în timp ce explora cavitatea împreună cu alți colegi.

În urma căzături acesta și-a dislocat umărul. În jurul orei 14.45 a fost anunţat Serviciul Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor, la faţa locului deplasându-se un echipaj SMURD şi patrula de salvamontişti care asigură permanenţa în Glăvoi.  Medicul Beresz Szolt de la SMURD a coborât la victimă punându-i umărul la loc.

Salvamontiştii echipează traseul pentru scoaterea bărbatului. „Momentan la faţa locului sunt 19 salvator din Bihor, Arad şi Cluj. Totodat, urmează să sosească şi o echipă de salvatori din Ungaria. Extragerea victimei va dura, cel mai probabil operaţiunea urmând să se încheie în această noapte" a precizat Adi Marin, vicepreşedintele Serviciului Judeţean Salvamont-Salvaspeo.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel