"Sper să nu mai ajung pe strada aia niciodată". Elvira Deatcu, moment greu, la limita sărăciei: "Am rămas cu 5 lei"

Sursa foto: Facebook Clanul
Sursa foto: Facebook Clanul

Actrița Elvira Deatcu a vorbit despre situația materială a actorilor din România și a amintit un moment greu prin care a trecut.

Publicitate

"Poate fără niciun ban nu, dar cu 5 lei da, am rămas. M-am panicat, dar se poate. Din păcate, sunt încercări care fac dovada faptului că poți trece peste ele și că trebuie să înveți niște lecții. Nu e de dorit. Erau niște vremuri... Situația actorilor, chiar și a celor angajați, nu e deloc una de prosperitate. Adică suntem în continuare la limita unei decențe a traiului. Nu vreau să vorbesc despre cei care nu au niciun angajament. Sper să nu mai ajung pe strada aia niciodată”, a spus Elvira Deatcu, pentru unica.ro.

"Dăunează grav sănătăți să fii tot timpul într-o alertă și într-o încercare de a trăi decent. De fapt, în general, cam asta își doresc oamenii, să trăiască decent și să-și poată face mici bucurii. Dar nu, nu aduc fericirea (n.r. banii)”, a mai spus actrița.

Cine este Elvira Deatcu

Elvira Deatcu s-a născut la 22 martie 1972, în Bucureşti. A absolvit Liceul Pedagogic, în 1990. A intrat din a doua încercare, în 1991, la Facultatea de Teatru, secţia actorie, a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale", unde i-a avut ca profesori pe Mircea Albulescu, Florin Zamfirescu, Adrian Pintea şi Olga Tudorache, scrie Agerpres. În 1995 şi-a încheiat studiile şi a debutat pe scena Teatrului Odeon din Capitală, unde joacă şi în prezent, potrivit https://www.teatrul-odeon.ro/.

Distribuită în numeroase piese de teatru, Elvira Deatcu s-a făcut remarcată în roluri, precum: Elsa în "La ţigănci" după Mircea Eliade (1993, regia Alexander Hausvater), Marina în "Pericle" de W. Shakespeare (1995, regia Alexander Hausvater), Dorina în "Astă seară se joacă fără piesă" de Luigi Pirandello (1998, regia Alexa Visarion), Blanca/călugăr inchizitor în "Saragosa - 66 de zile" după Jan Potocki (1999, regia Alexandru Dabija), fata în "Fraţii" de Sebastian Barry (2000, regia Alexandru Dabija), Margareta în "Gaiţele" de Alexandru Kiriţescu (2002, regia Alexandru Dabija), Fatima în "Alchimistul" după Paulo Coelho (2002, regia Anca Maria Colţeanu), Agnes în "Agnes, aleasa lui Dumnezeu" de John Pielmeier (2004, regia Marius Oltean).

În paralel, a jucat şi în producţiile de televiziune "Copacii mor în picioare" (1994, regia Eugen Todoran) şi "Agnes, aleasa lui Dumnezeu" de John Pielmeier (2006, regia tv: Mircea Plângău), potrivit http://teatru.tvr.ro/. De asemenea, a apărut şi în filme şi seriale tv, între care: "Jocul de-a vacanţa" (1995, regia Olimpia Arghir, serial tv), "Don Carlos" (1996, regia Eugen Tudoran), "Vertiges" (1997, producţie Franţa), "Roberta" (2000, regia Valentin Hotea, serial tv), "Entre chiens et loups" (2002, regia Alexandre Arcady), "Lacrimi de iubire" (2005-2006, regia Bogdan Tiberiu Dumitrescu, Iura Luncaşu, serial tv), "The Fall" (2006, regia Singh Tarsen), "Lacrimi de iubire" (2006, regia Iura Luncaşu), "Daria, iubirea mea" (2006, regia Alex Fotea), "Cu un pas înainte" (2007, regia Alex Berceanu, Bogdan Tiberiu Dumitrescu, Jesús del Cerro, serial tv), "Pariu cu viaţa" (2011, regia Alexandru Borundel, Alex Fotea, Iura Luncaşu, serial tv), "Iubire şi onoare" (2011, regia Iura Luncaşu, Camelia Popa, serial tv), "O nouă viaţă" (2013, regia Mihai Brătilă, Alex Fotea, serial tv), notează https://www.cinemagia.ro/.Actrița a ajucat și în serialul "Clanul", de la PRO TV.

În teatru, cel mai recent rol este unul multiplu (actriţă, reporter, Adela, Elena Vânău), Elvira Deatcu jucând în spectacolul "Rebarbor", pe texte de Alexandru Monciu Sudinski, în regia lui Alexandru Dabija, care a fost prezentat în premieră pe 4, 5 şi 6 februarie 2022, la Sala Majestic a Teatrului Odeon.

Cariera sa de actriţă de film a fost completată cu rolurile din "Prima noapte" (2017, text şi regie Andrei Tănase), care a câştigat marele premiu al Competiţiei naţionale la cea de a 29-a ediţie a Festivalului Internaţional de Scurtmetraj de la Dresda - Filmfest, "Pororoca" (2017, regia Constantin Popescu), "Ana, mon amour" (2017, regia Călin Peter Netzer), "Vlad" (2019, regia Jesús del Cerro, Camelia Popa, serial tv), scurtmetrajul "Romanian Traditions" (2019, debutul în regie al lui Pavel Bartoş, proiectat la Bucharest Best Comedy Film, în afara competiţiei), "5 minute" (2019, regia Dan Chişu, care a câştigat patru trofee Gopo în 2021).

Elvira Deatcu a primit, în 2021, pentru "5 minute", Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriţă în rol secundar, dar şi o nominalizare la Premiul UCIN pentru interpretare feminină în rol secundar, potrivit https://www.teatrul-odeon.ro/.

 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel