"Sper să se abțină". Ionuț Stroe îi răspunde lui Lucian Romașcanu: "Atacurile de cea mai joasă speță nu își au locul". Se rupe PNL de PSD, după alegeri?

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvând al PNL, a vorbit despre Congresul PSD de sămbătă, care ar fi fost "exclusiv despre PNL", după cum punctează acesta, și ultimele declarații făcute de Lucian Romașcan, purtător de cuvânt al PSD.

"Se pare că este în ADN-ul lor această agresivitate şi acest soi de aroganţă, dar sper ca, de data asta, să existe maturitate să separăm puţin aceste două planuri - politic şi guvernamental", a spus Ionuț Stroe.

Cât despre faptul că Lucian Romașcanu spune că sunt două lucruri separate și că atacurile sunt normale cumva în precampanie şi în campanie, dar că se vor împăca peste trei luni, când se termină cu alegerile, purtătorul de cuvânt al PNL a spus:

"Este păcat că domnul Romașcanu înţelege normalitatea politică în felul acesta. Atacurile politice - şi, din păcate, unele de cea mai joasă speţă - nu îşi au locul într-un dialog care ar trebui să fie politic, competiţional. Pe de altă parte, trebuie să ţii cont că vorbim sau ei vorbesc despre partenerii lor la guvernare. Repet ce spun: pare că ei au rolul unor piromani politici care, după aceea, solicită temperare, se solicită a fi pompierii, cei care sting aceste crize politice. Nu înţeleg, sincer vă spun, la ce folosesc politic aceste provocări pe care le lansează la adresa PNL şi nu înţeleg atitudinea asta de a se hrăni politic doar din scandal şi din aceste atacuri.

Eu mă aşteptam ca evenimentul de sâmbătă să aibă un caracter electoral, în mod evident, să oferteze electoratul cu soluţiile pe care le propun şi cu candidatura domnului Ciolacu, nu cu aceste atacuri de o agresivitate nemaîntâlnită la adresa noastră."

Vezi și:  Cutremur pe scena politică. Adio, stabilitate? Prima propunere de ieșire de la guvernare a miniștrilor PNL. ”Să fie convocat BPN luni, la prima oră!” 

Ce va face PNL în continuare

"Eu sper că, cel puţin de acum înainte, partenerii unei coaliții de guvernare să se abţină la a mai declanșa crize politice şi sper că va exista, cel puţin în ultima fază, un dram de înţelepciune şi decenţă să eviţi astfel de exprimări sau de atacuri care nu au niciun fel de legătură cu stabilitatea la guvernare", a punctat Ionuț Stroe.

Întrebat ce va face PNL dacă atacurile vor continua, acesta a declarat: "Nu pot anticipa. Am spus ce facem noi - suntem angajaţi în această coaliţie care asigură stabilitatea poltică a acestei ţări şi tot ceea ce decurge din ea - siguranţa socială, stabilitate economică, zona de securitate. Nu ştiu ce vor face social-democraţii sau la ce se aşteaptă, în condiţiile în care atacă furibund, iar acest eveniment al lor, de sâmbătă, a fost exclusiv despre PNL."

Vezi și: Marcel Ciolacu: Pe viitor, eu nu văd altă coaliție de guvernare decât cu PNL 

Ce spune despre o posibilă rupere a coaliției după alegeri

Cât despre o posibilă ruptură de PSD după alegeri, purtătorul de cuvânt al PNL a spus că "cel mai important şi decisiv lucru este votul românilor din această toamnă. În condiţiile în care ei consideră că zona de dreapta a politicii românești este demnă de încrederea publică şi vor acorda şi votul, vom merge pe linia noastră. Dacă nu, politica, până la urmă, est o formă de dialog, de negociere, de compromis....

Vă aduc aminte că această coaliție, acum trei ani, nu s-a format în urma unei apropieri ideologice. Ba dincontră! Cele două partide, în decursul vremii. s-au războit politic. Coaliţia s-a format în urma unui compromis. Era singura soluţia care îţi asigură, la nivel de aritmetică parlamentară, suficient suport pentru un guvern funcţional. Altfel, probabil că s-ar fi ajuns la alegeri anticipate, la instabilitate politică, la lucruri nedorite care să fi influențat în sens negativ economia acestei ţări şi mai ales securitate. Trăim într-o ecuaţie de securitate extrem de complicată la nivel regional. Lucruri pe care nu şi le doreşte nimeni".

Vezi și:  Ciucă, reacție acidă după Congresul PSD: PNL va face tot ce îi stă în putință pentru a împiedica următorul fapt: Ciolacu, președinte 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel