Speranță pentru pacienții paralizați în urma unui AVC. Aceștia ar putea recupera o mobilitate semnificativă

Foto Ilustrativ / Pexels Anna Shvets
Foto Ilustrativ / Pexels Anna Shvets

Cercetătorii germani au descoperit recent că pacienții cu AVC paralizați își pot recupera o mobilitate semnificativă după ce creierul va fi suspus unui șoc de curent electric.

Oamenii de știință de la Institutul Max Planck pentru Științe Cognitive și ale Creierului Uman din Leipzig, Centrul Medical Universitar Halle și Charite-Universitaetsmedizinin, capitala Germaniei, Berlin, au dezvăluit că o astfel de stimulare neinvazivă a creierului ar putea îmbunătăți semnificativ mișcarea afectată a pacienților, potrivit Zenger News. 

Terapia a arătat efecte notabile după o singură aplicare și ar putea fi ajustată individual pentru diferiți pacienți pentru beneficiul lor optim, potrivit cercetătorilor, care și-au publicat concluziile în revista Brain Stimulation .

Liderul grupului de cercetare, Bernhard Sehm, a dezvăluit că paralizia brațului, care apare din cauza modificărilor fiziologice și structurale ale creierului după accident vascular cerebral, este una dintre cele mai frecvente consecințe ale leziunilor cerebrale.

”Baza acestor schimbări sunt atât procesele reparatorii ale creierului, cât și modelele comportamentale ale activităților de zi cu zi după accident vascular cerebral”, a spus Sehm, medic senior la Clinica Universitară și Policlinica de Neurologie de la Centrul Medical Universitar Halle.

”Cu ajutorul stimulării transcraniene cu curent direct (tDCS), se pot influența aceste modificări ale creierului. Curenții pătrund în țesutul cerebral, unde au un efect local excitator sau inhibitor”. a continuat Sehm. 

Studiul a inclus 24 de pacienți cu mobilitate „foarte limitată” din cauza AVC

”În laborator, avem un sistem robotic care poate fi adaptat individual fiecărui pacient – ​​un fel de exoschelet care le permite să-și miște brațul paralizat și să îndeplinească sarcini într-un mediu virtual”, a spus autorul principal Toni Muffel de la Charite-Universitaetsmedizin, spitalul universitar din Berlin.

Muffel a spus că scalpul pacienților a fost stimulat prin electrozi în timp ce aceștia interacționau cu obiectele virtuale. ”În paralel, am măsurat cât de bine, sau cât de slab, stimularea creierului a ajutat participanții să îndeplinească sarcinile”, a spus el.

Sehm a spus că stimularea creierului a avut un efect demn de remarcat asupra zonelor creierului afectate de accident vascular cerebral.

Metodă simplă dar promițătoare de stimulare a creierului

”Sistemul nostru robotic ne permite să măsurăm diferite funcții motorii simultan și să obținem astfel o imagine cuprinzătoare a efectelor stimulării. Datele arată că funcțiile senzoriomotorii ale brațului paralizat sunt influențate în mod clar de tDCS”, a spus Sehm.

”Cu toate acestea, nu am putut identifica un model benefic uniform pentru diferiți pacienți. În schimb, modificările în zonele creierului au variat în funcție de sarcină și de plasarea electrodului”, a spus el.

”Acest lucru înseamnă că, în viitor, pacienții vor trebui examinați îndeaproape înainte de tratamentul de stimulare a creierului pentru a dezvolta o abordare țintită și individualizată a deficitelor lor. Această metodă simplă, dar promițătoare de stimulare a creierului va avea apoi un viitor în îngrijirea pacientului”. a conchis medicul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel