Speranţe pentru cei care şi-au pierdut auzul. Un experiment pe şoareci vine cu soluţia

Foto: Freepik
Foto: Freepik

O echipă de cercetători de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard, din SUA, a creat un cocteil de molecule în stare să regenereze celulele ciliate din urechea internă, care permit auzul.

Oamenii de știință spun, într-un raport publicat de jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, că e vorba despre un tratament potențial revoluționar pentru cei afectați de pierderea auzului. Prin utilizarea unor molecule numite „ARN-uri mici de interferență” (siARN), echipa a reușit să elimine genele care suprimă activarea unei căi genetice care permite creșterea celulelor ciliate din urechea internă.

Ce s-a descoperit

„Gândiți-vă la o frână atunci când conduceți o mașină. Dacă frâna este mereu acționată, nu puteți conduce. Am găsit un siARN care ar putea să elimine frâna în această cale genetică”, a explicat profesorul Zheng-Yi Chen, de la Facultatea de Medicină a Universității Harvard, conform Futurism.

Prin livrarea mixului de medicamente direct în urechea internă a șoarecilor adulți, cercetătorii au descoperit că rozătoarele au reușit să regenereze noi celule ciliate care par să fie pe deplin funcționale.

„Aceste descoperiri sunt extrem de importante, deoarece de-a lungul istoriei pierderii auzului, capacitatea de a regenera celulele ciliate din urechea internă a fost considerată Sfântul Graal. Acum avem un cocteil asemănător unui medicament, care arată fezabilitatea unei abordări pe care o putem explora pentru viitoarele aplicații clinice”, a mai spus autorul studiului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel