Spionajul american, patru scenarii extreme. Printre ele, moartea lui Putin

Vladimir Putin
Vladimir Putin

Un document secret, dintre cele scurse în spațiul public, citat de New York Times, arată care ar fi planurile făcute în situații excepționale, la un an de la războiul din Ucraina.

Este vorba despre o analiză a Agenției de Informații a Apărării, citată de adevarul.ro, care evidențiază patru scenarii ”imprevizibile” și modul în care acestea ar putea afecta cursul conflictului din Ucraina. 

Scenariile ipotetice includ moartea președinților Vladimir Putin al Rusiei și Volodimir Zelenski al Ucrainei, înlăturarea conducerii din Forțele Armate Ruse și o lovitură ucraineană asupra Kremlinului.

Conform documentului, probabil că războiul de la granița României va rămâne unul de lungă durată. Sursa citată descrie modul în care fiecare astfel de scenariu ar putea avea ca rezultat o escaladare în Ucraina, o încheiere negociată a conflictului sau niciun impact substanțial asupra traiectoriei războiului.

Documentul ar fi un produs destul de tipic creat de agențiile de informații. Este conceput pentru a ajuta ofițerii militari, factorii de decizie sau parlamentarii să se gândească la posibilele rezultate ale evenimentelor majore, în timp ce își evaluează opțiunile.

Documentul este marcat cu ”RELIDO”, ceea ce indică faptul că decizia de a divulga informațiile – partenerilor străini, de exemplu – revine unor înalți oficiali. Este datat în 24 februarie și este etichetat cu marcajul ”UN AN”, ceea ce sugerează că analiza a fost efectuată la un an de la începutul invaziei.

Unul dintre cele patru scenarii ipotetice arată ce s-ar putea întâmpla dacă Ucraina lovește Kremlinul. Este identificată o gamă largă de potențiale implicații. Evenimentul ar putea duce la o escaladare, Vladimir Putin răspunzând protestelor publice prin lansarea unei mobilizări militare la scară largă și luând în considerare utilizarea armelor nucleare tactice. Cealaltă variantă ar fi că temerile publice l-ar putea determina să negocieze o înțelegere a războiului.

Administrația Biden a fost deosebit de îngrijorată de o posibilă lovitură asupra Moscovei a Ucrainei, pentru că ar putea provoca o escaladare dramatică a conflictului. Pericolul unui astfel de atac al Ucrainei este unul dintre motivele pentru care Statele Unite au fost reticente în a furniza rachete cu rază mai lungă de acțiune Kievului, conform documentului citat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel