Spital bombardat în Gaza. Joe Biden spune că nu Israeulul e de vină. De unde are informația

Spital bombardat în Gaza. Joe Biden spune că nu Israeulul e de vină. De unde are informația / Foto: Agerpres
Spital bombardat în Gaza. Joe Biden spune că nu Israeulul e de vină. De unde are informația / Foto: Agerpres

Joe Biden spune că nu israelienii au bombardat spitalul din Gaza.

UPDATE:

Președintele american Joe Biden a promis solidaritate cu Israelul și a afirmat că explozia masivă de spitalul din Gaza pare să fi fost cauzată de inamicii Israelului, transmite Reuters.

Oficialii palestinieni au dat vina pe un atac aerian israelian pentru mingea de foc care a cuprins spitalul Al-Ahli al-Arabi marți seara, unde ar fi murit 471 de persoane. De cealaltă parte, Israelul a spus că explozia a fost cauzată de o lansare eșuată a rachetei de către gruparea militantă Jihad Islamic Palestinian, care a negat vina.

Liderii arabi au răspuns la pierderea de vieți omenești, pe care le-au pus pe seama Israelului, anulând un summit cu Biden în Iordania. Vorbind alături de premierul israelian Benjamin Netanyahu, Biden a spus: "Am fost profund întristat și revoltat de explozia spitalului din Gaza de ieri și, pe baza a ceea ce am văzut, se pare că a fost făcut de cealaltă echipă".

"Dar există mulți oameni care nu sunt siguri, așa că trebuie să depășim multe lucruri", a adăugat Biden.

Summitul de la Amman, anulat



Biden a spus mai târziu că acest comentariul al său se bazează pe informații care i-au fost prezentate de Departamentul de Apărare al SUA, fără a detalia mai multe.

Călătoria lui Biden în Orientul Mijlociu a fost concepută pentru a calma regiunea, chiar dacă a demonstrat sprijinul SUA pentru aliatul său Israel, care a promis să anihileze mișcarea Hamas ai cărei luptători au ucis 1.400 de israelieni într-un atac sângeros, pe 7 octombrie.

Dar după explozia spitalului, Iordania a anulat summitul planificat de la Amman, unde Biden trebuia să se întâlnească cu liderii Iordaniei, Egiptului și Autorității Palestiniene. În schimb, era de așteptat să vorbească cu liderii iordanieni și egipteni la telefon, în drum spre casă.

Biroul președintelui israelian Isaac Herzog a declarat că i-a spus lui Biden: "Dumnezeu să vă binecuvânteze pentru că ați protejat națiunea Israel".

Netanyahu i-a mulțumit lui Biden pentru "sprijinul său fără echivoc".

Biden s-a întâlnit cu supraviețuitorii israelieni

După discuțiile sale cu cabinetul de război al lui Netanyahu, Biden a avut o întâlnire emoționantă cu supraviețuitorii israelieni ai atacului Hamas din 7 octombrie. El a îmbrățișat-o pe Rachel Edri, o pensionară care a fost ținută ostatică sub amenințarea armei în casa ei timp de 20 de ore de Hamas și a folosit mâncarea și conversația pentru a fi păstrată în viață până la capturarea lor.

"Vă rugăm să continuați să ne susțineți în eliminarea Hamas odată pentru totdeauna", i-a spus un soldat lui Biden.

"Ajută-ne, ajută-ne!"



Relatările despre distrugerea spitalului au fost îngrozitoare chiar și după știrile din ultimele 12 zile, care au confruntat lumea cu imagini necruțătoare, mai întâi cu israelieni uciși în casele lor și apoi cu familii palestiniene îngropate sub dărâmături în urma atacurilor de răzbunare ale Israelului.

Un șef al apărării civile din Gaza a dat un număr de 300 de morți, în timp ce Ministerul Sănătății a estimat 471, deși Israelul a contestat aceste cifre. Purtătorul de cuvânt al ministerului palestinian Ashraf Al-Qudra a declarat că salvatorii încă recuperează cadavre.

"Oamenii au venit în fugă în secția de chirurgie țipând: "Ajută-ne, ajută-ne, sunt oameni uciși și răniți în interiorul spitalului".", a spus dr. Fadel Naim, șeful Departamentului de Chirurgie Ortopedică a spitalului.

Știrea ințială:

Președintele SUA, Joe Biden, susține că nu israelienii au bombardat spitalul din Gaza. Președintele american a explicat că acest comentariu al său privind explozia spitalului se bazează pe datele care i-au fost prezentate de de Departamentul Apărării al SUA., transmite Reuters.

VEZI ȘI: Proteste violente în lumea arabă, după explozia de la spitalul din Fâșia Gaza. Forțele de ordine dispersează mulțimile cu tunuri de apă /video

Astfel, Joe Biden a declarat miercuri că "cealaltă echipă", nu Israelul, este responsabilă pentru explozia de la spitalul din Gaza.

VEZI ȘI: Spital bombardat în Gaza. Rishi Sunak refuză să le dea dreptate israelienilor, după prezentarea dovezilor: „Să nu ne grăbim” /video

Președintele american Joe Biden a declarat că i-a adresat prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu "întrebări dificile" în timpul întâlnirii lor de miercuri de la Tel Aviv, unde au discutat, de asemenea, despre nevoile umanitare și asistența de securitate.

"Am pus întrebări dure ca prieten al Israelului. Vom continua să descurajăm orice actor care dorește să extindă acest conflict", a spus Joe Biden într-o postare pe X, cunoscută anterior ca Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel