Urmărește emisiunea live



Spital de copii din Mariupol, bombardat de ruşi. Casa Albă: Este atroce. Utilizare barbară a forţei militare

Casa Albă a reacţionat dur după ce ruşii au bombardat un spital de copii din oraşul ucrainean Mariupol. 

"Este atroce să asistăm la utilizarea barbară a forţei militare contra civililor nevinovaţi, într-un stat suveran", a declarat miercuri seară Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt a Preşedinţiei SUA.

Conform unor surse locale citate de cotidianul Le Figaro, 17 adulţi au fost răniţi în atacurile atribuite armatei ruse care au vizat un spital de pediatrie din oraşul ucrainean Mariupol.

Autorităţile ucrainene au prezentat imagini şi au afirmat că atacurile asupra spitalului au provocat "distrugeri imense". "Clădirea medicală în care au fost trataţi recent copii este distrusă. Informaţiile despre victime sunt în curs de clarificare", a comunicat Consiliul municipal din Mariupol, potrivit CNN.

Preşedintele Volodimir Zelenski a acuzat armata rusă că a atacat "direct" unitatea medicală, care include o maternitate. "Sunt adulţi şi copii sub dărâmături. O atrocitate. Oare cât timp va mai fi lumea complice la ignorarea terorii?", a declarat Zelenski într-un mesaj postat pe platforma Telegram. Liderul de la Kiev a cerut din nou Alianţei Nord-Atlantice să instituie zonă de interdicţie aeriană în Ucraina, dar NATO a respins deja solicitările, de teama izbucnirii unui conflict militar direct cu Rusia. Viceprimarul din Mariupol, Serhiy Orlov, susţine că în oraş au murit 1.200 de oameni de la începerea invaziei militare ruse.

Biroul Înaltului comisar ONU pentru Drepturile Omului a anunţat miercuri că cel puţin 516 civili au fost ucişi în Ucraina de la începerea invaziei militare ruse, avertizând însă că bilanţul este mai mare, în contextul procedurilor în curs de coroborare a datelor din mai multe zone beligerante, inclusiv din Mariupol,.scrie Mediafax.

Volodimir Zelensky, după ce Putin a amenințat cu arma NUCLEARĂ: Denotă SLĂBICIUNE! 

Rusia este o ameninţare pentru ţări europene precum Polonia şi statele baltice şi preşedintele Vladimir Putin vrea să sfâşie Europa, a susţinut preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky într-un interviu acordat săptămânalului german Die Zeit, transmite Agerpres, citând EFE.

Sunt sigur că Polonia este de asemenea în pericol. De fapt, întregul continent este ameninţat atât timp cât Rusia are posibilitatea să atace un alt stat, spune preşedintele ucrainean.

El mai crede că există state care intenţionează să urmeze exemplul Rusiei şi să-şi atace vecinii dacă Rusia nu va fi oprită acum din agresiunea ei contra Ucrainei. Prin urmare, argumentează Zelensky, apărarea Ucrainei este în realitate o acţiune globală împotriva războiului care să descurajeze posibili atacatori în alte părţi ale lumii. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel