50 de milioane de euro - investiţie a Primăriei Capitalei, în reabilitarea şi modernizarea a trei spitale din Bucureşti.
La propunerea Primarului General, consilierii generali au aprobat trei proiecte prin care se actualizeaza indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivelor de investitii la trei unitati medicale din Bucuresti.
Gabriela Firea: ”Am propus astazi pe ordinea de zi trei proiecte prin care se actualizeaza indicatorii tehnico-economici aferenti obiectivelor de investitii la trei unități medicale din București: Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia” pentru reabilitarea și extinderea a două clădiri, o investiție de circa 17 milioane euro; maternitatea Bucur pentru reabilitarea corpurilor A și B, valoarea totală fiind de circa 28 milioane euro si Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș pentru construirea ambulatoriului, un proiect în valoare de circa 2,5 milioane euro. Toate aceste investiții vor fi finanțate de la bugetul propriu al Municipiului București, prin Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București”.
Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”
Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia” a fost inaugurat în anul 1923 în București si reprezinta si astăzi o unitate de referință în domeniu, care aliniază psihiatria românească la standardele moderne europene și internaționale. Investiția în dezvoltarea sănătății pentru Municipiul București, prin lucrările de intervenție și reabilitare la Spitalul Clinic de Psihiatrie ”Prof. Dr. Alexandru Obregia”, va asigura siguranța utilizatorilor la acțiunea unui potențial cutremur, creșterea calității și eficientizarea serviciilor integrate sanitare și sociale.
Maternitatea Bucur
In ceea ce priveste Maternitatea Bucur, cele doua corpuri de cladire (A si B au fost construite in anii '30 si, pentru ca nu mai prezinta siguranta in exploatare si nu asigura in totalitate cerintele de igiena si sanatate a pacientilor, constructiile vor fi reabilitate atat din punct de vedere functional cat si din punct de vedere al finisajelor si echipamentelor.
Spitalul de Boli Infecțioase și Tropicale "Victor Babeș"
Totodata, in cazul Ambulatoriului Spital de Boli Infecțioase și Tropicale Victor Babeș”, acesta se afla la faza proiect tehnic si au fost propuse o serie de modificări ale proiectului realizat la faza studiu de fezabilitate.
Schimbările aduse proiectului inițial se datorează modificărilor legislative apărute între data realizării studiului de fezabilitate și data elaborării proiectului tehnic (OMS Nr. 1096 din 30 septembrie 2016, HG nr. 907 din 29 noiembrie 2016) și datorită dorinței beneficiarului de a separa o serie de funcțiuni, în vederea optimizării fluxurilor de persoane, personal și pacienți.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News