Spitalul Clinic Militar de Urgenţă din Cluj primește pacienţi COVID-19

Spitalele militare din țară au început să primească pacienți infectați cu coronavirus. 

În continuarea măsurilor adoptate de MApN pentru suplimentarea forţelor şi mijloacelor puse la dispoziţia sistemului medical pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19, din ordinul ministrului apărării naţionale, Nicolae-Ionel Ciucă, Direcţia Medicală a MApN a dispus luni, 2 noiembrie, ca Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" din Cluj să devină unitate medicală de suport COVID.

Astfel, Spitalul Clinic Militar de Urgenţă "Dr. Constantin Papilian" Cluj-Napoca se alătură celorlalte spitale din judeţ cu un număr de 30 paturi pentru pacienţi COVID-19, din care 25 pentru cazuri moderate/severe şi 5 paturi ATI pentru cazuri severe/critice.

Un pacient în stare gravă la ATI 



La acest moment, la Spitalul Militar din Cluj-Napoca sunt internaţi 14 pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 cu forme medii sau severe şi un pacient în stare gravă, la ATI.

”Structura spitalului permite organizarea acestui tip de asistenţă medicală, cu asigurarea circuitelor corespunzătoare, având un compartiment de boli infecţioase, un compartiment pneumofiziologie şi o secţie ATI cu dotare corespunzătoare şi personal înalt calificat, pregătit ca urmare a misiunilor de sprijin în lupta împotriva COVID-19 la care a participat în Suceava şi Iaşi”, se arată într-un comunicat de presă. 

În judeţul Cluj incidenţa infectărilor cu coronavirus este foarte crescută, depăşind 5 cazuri la mia de locuitori. Astfel, capacitatea de îngrijire a cazurilor moderate, severe şi critice din judeţul Cluj a fost depăşită.

Și alte spitale militare din țară primesc deja pacienți COVID



Începând cu seara zilei de sâmbătă, 31 octombrie, unitatea spitalicească militară din Sibiu preia pacienţi pozitivi la infecţia cu SARS-CoV-2, având destinate în acest sens şase paturi pentru pacienţii cu forme medii şi cinci paturi ATI, pentru formele severe şi grave. La acest moment, toate cele 11 locuri sunt ocupate de pacienţi, care sunt direcţionaţi la unitatea medicală militară de Spitalul Judeţean Sibiu.

De asemenea, începând cu duminică, 1 noiembrie, Secţia "COVID-19" a Spitalului Clinic Militar de Urgenţă din Iaşi şi-a mărit capacitatea de la 16 la 30 de paturi pentru tratarea pacienţilor cu forme medii, care necesită suport de oxigen. La ora transmiterii acestui comunicat, erau internaţi în acest spital 11 pacienţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel