EXCLUSIV  Spitalul din România unde reconstrucția nervilor periferici a devenit o banalitate. Dr. Ioan Lascăr: Se recuperează aproape 100% funcția nervului respectiv / video

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician, a vorbit despre avansul tehnologic și inovativ de la Spitalul Floreasca acolo unde operațiile de reconstrucție a nervilor periferici au devenit „o banalitate“.

Prof. dr. Ioan Lascăr, chirurg plastician la Spitalul Floreasca, a fost invitat la DC News, unde a vorbit despre avansul tehnologic și inovativ de la Spitalul Floreasca, unde operațiile de reconstrucție a nervilor periferici au devenit „o banalitate“, iar pacienții au șansa să-și recupereze „ aproape de 100% din funcția nervului respectiv“.

„În sfera noastră de competență intră și replantările de extremități, care acum sunt o banalitate. Prima replantare de extremitate am făcut-o chiar în anul în care am venit la Spitalul Floreasca în 1983. Sunt peste 40 de ani de atunci și s-au efectuat sute de astfel de intervenții“, a precizat medicul Ioan Lascăr.

„A devenit o banalitate în spitalul acesta. Evident că nu oricine este în stare să facă o replantare de extremități. Presupune multă experiență microchirurgicală și o abordare complexă din necesitatea de a se desfășura totul în siguranță pentru pacient. Nu este la îndemâna oricui, dar în Spitalul de Urgență Floreasca este o intervenție banală“, a punctat medicul Lascăr.

„Practic se văd nervii la microscop, sunt cusuți?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Repararea oaselor, asigurarea stabilității scheletale, revascularizarea și reconstrucția vaselor, a structurilor nervoase a mușchilor și a tegumentului trebuie făcute cu maximă atenție pentru că asta dă calitatea rezultatului“, a precizat Ioan Lascăr.

„Nervul, o dată secționat, nu mai poate fi reparat, în cazul accidentelor de coloană. La brațe, cum se face?“, a întrebat Val Vâlcu.

„Vorbim de nervii periferici, care beneficiază de această extraordinară oportunitate, repararea microchirurgicală, adică introducerea microscopului în sala de operație, iar utilizarea instrumentelor dedicate și a materialelor de structură mai subțiri uneori decât firul de păr, permit să obținem rezultate care justifică timpul necesar și complexitatea necesare realizării unei astfel de intervenții.

Repararea nervilor periferici cu mijloace microchirurgicale oferă pacientului șansa de a recupera aproape de 100% funcția nervului respectiv. Cu mijloace clasice, lucrul acesta nu era posibil și rezultatele nu erau mai mult decât modeste“, a mai spus dr. Ioan Lascăr, medic la Spitalul Floreasca.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel