Spitalul din Slobozia, locul a 20 de infecții intraspitalicești în noiembrie 2010

La Spitalul din Slobozia au fost înregistrate, din noiembrie 2010, 20 de cazuri de infecţii intraspitaliceşti, care nu au fost raportate, motiv pentru care s-a decis limitarea accesului în Secţia de pediatrie şi dezinfecţia corectă, a declarat, luni, Geza Molnar, consilierul ministrului Sănătăţii.

Potrivit lui Geza Molnar, la Spitalul din Slobozia au fost în noiembrie, trei cazuri de infecţii intraspitaliceşti, în decembrie şase, iar în ianuarie - până luni, inclusiv - au fost 11 astfel de situaţii.

"Aceste cazuri nu au fost raportate, ci au fost ascunse. De aceea s-a cerut limitarea accesului şi dezinfecţia Secţiei de Pediatrie", a precizat consilierul ministrului Sănătăţii.

Acesta a explicat că infecţia cu Rotaviorus se transmite din cauza lipsei totale de igienă, de cele mai multe ori în comunităţile de copii sub cinci ani, dar poate apărea şi la cei mai mari, informează Mediafax

Aceste boli transmise de Rotavirus, care este un enterovirus, pot fi evitate dacă se păstrează o igienă riguroasă, de la spălatul mâinilor până la dezinfectarea spaţiilor în care convieţuiesc comunităţi de copii.

"Mă refer la mediul familial, unde sunt mai mulţi copii mici, la spitale, la creşe", a precizat Geza Molnar.

Potrivit acestuia, copiii infectaţi au fost aduşi la Institutul "Matei Balş", fiind în stare bună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel