Spitalul Județean Galați - condiții mai bune pentru pacienți și costuri mai mici pentru spital

Foto: Facebook Costel Fotea
Foto: Facebook Costel Fotea

Am semnat un nou contract cu fonduri europene pentru Spitalul Județean, a anunțat Costel Fotea, președintele PSD al Consiliului Județean Galați.

Este vorba despre modernizarea sistemului care asigură încălzirea a aproximativ 100.000 de mp de spații medicale – saloane, cabinete, săli de tratament, laboratoare, săli de operație și spații tehnice.

Vor fi modernizate inclusiv cazanele centralei termice, vor fi instalate 200 de panouri solare și se vor monta 7 pompe de căldură de înaltă eficiență termică.

Totul va fi integrat într-un sistem modern de monitorizare a parametrilor, asigurând astfel cele mai bune condiții de încălzire la costuri minime, deoarece vom reduce cu peste 60% consumul actual de energie pentru încălzire.

Mai mult, vom asigura temperatura optimă în saloane, eliminând și riscul de avarii majore, echipamentele actuale având o vechime de 30 - 40 de ani.

În plus, vom consolida și eficientiza energetic clădirea centralei termice a spitalului.

Valoare investiției este de aproximativ 4,6 milioane de euro (aproximativ 23 de milioane de lei), a anunțat președintele CJ Galați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel