Spitalul Judeţean Sibiu în colaps. Bolnavii, legați de pat din cauza lipsei de personal

Pacient
Pacient

Caz șocant la Sibiu, unde Spitalul Județean este pe punctul de a intra în colaps.  În lipsa asistenţilor şi infirmierilor, bolnavii internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă au parte de un tratament animalic, fiind legați  de pat, ca să nu cadă din cauza lipsei de personal. 

Potrivit ronduldesibiu.ro, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă a ajuns din nou subiect de dispute în cadrul şedinţei Consiliului Judeţean. De la o informare privind demersurile întreprinse pentru clasificarea unităţii, s-a ajuns la certuri între consilieri şi la dezvăluiri şocante al directorului, dr. Adrian Şanta.

Acesta a subliniat, în faţa consilierilor, faptul că cea mai mare unitate spitalicească din judeţ se află, încă, în Evul Mediu, din lipsa banilor şi a personalului. Acesta a declarat că zilnic pleacă câte cinci oameni, mai ales asistente şi infirmiere, iar posturile rămân blocate, din cauza unui sistem birocratic greu de învins, dar şi faptului că salariile sunt, în continuare, foarte mici.

"La Chirurgie II, avem doi asistenţi pe noapte care au în grijă 50 de pacienţi, unii dintre ei postoperator, care necesită îngrijire permanentă, şi ajungem la soluţii barbare, de legare a pacientului de pat, să nu-şi scoată tuburile sau să cadă din pat, ceea ce ne duce într-un ev mediu târziu. Încercăm să trăim cum putem", spune Şanta.

Acesta s-a mai plâns de faptul că, lunar, datoriile spitalului se înmulţesc, întrucât trebuie să plătească achiziţii făcute anul trecut, când promisiunile de decontare de la Casa de Asigurări de Sănătate au fost mult mai mari faţă de banii pe care i-au primit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel