Un corp de clădire cu 12 etaje și 30 de săli de operație va fi construit și utilat în trei ani la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”.
Generalul de brigadă medic conf. univ. dr. Florentina Ioniță Radu, comandantul unității medicale, a declarat, pentru Agerpres că ”Domnul Adrian Țuțuianu ministrul Apărării Naționale a aprobat, în urmă cu o lună, proiectul de extindere și modernizare a spitalului, astfel încât în următorii trei ani vor fi asigurate fondurile necesare pentru modernizarea spitalului. Aceasta înseamnă că ceea ce ne-am propus în urmă cu trei ani prinde contur și toate demersurile făcute de noi anterior nu au fost doar un vis frumos. Viitorul, în Spitalul Militar Central, presupune construcția unui nou corp de clădire cu 12 etaje în care se va integra un ansamblu complex de blocuri chirurgicale și o nouă Unitate de Primire Urgențe, toate acestea fiind redimensionate și structurate conform adresabilității din ce în ce mai crescute”.
Heliport pe spital
Managerul SUUMC a declarat: ”La acest moment, cred că suntem singurul spital care se poate grupa pe funcțiuni de acuți și cronici, iar această nouă construcție, care se va uni cu vechiul bloc chirurgical va reprezenta partea de acuți a spitalului. Tot în acest pavilion va fi amenajat și un centru pentru tratarea marilor arși, cu sală de operație și terapie intensivă dedicată. Noul pavilion va avea amplasat, deasupra, un heliport”.
[citeste si]
Florentina Ioniță-Radu a arătat că vechile pavilioane, unele dintre ele monumente istorice, vor fi renovate și redistribuite unor secții care abordează patologia cronică, cum ar fi secțiile Dermatologie, Oncologie, Radioterapie, Psihiatrie sau cele care necesită circuite speciale precum Pneumoftiziologia sau Bolile Infecțioase.
Tot în contextul modernizării infrastructurii, comandantul SUUMC a precizat că unul dintre actualele pavilioane va avea destinația de îngrijiri paliative și geriatrie, dată fiind nevoia unor servicii medicale și pentru acest segment de populație.
Afecțiunile cauzate de stresul cotidian, tratate aici
”Din păcate, stresul cotidian declanșează o serie de afecțiuni care nu pot fi tratate în spitalele de urgență, ele necesitând servicii medicale de lungă durată, sens în care încercăm să venim în întâmpinarea celor care au atâta nevoie de atenția noastră și a instituțiilor de protecție socială”, a susținut medicul.
Ioniță-Radu a afirmat că Pavilionul C unde se află morga va fi refăcut devenind o destinație de învățământ.
”Tot în cadrul acestui proiect vom dezvolta și altă nouă capabilitate — cea de cercetare științifică prin dezvoltarea unei bănci de țesuturi și organe care să susțină programul național de transplant”, a susținut medicul militar.
Un alt mare obiectiv îl reprezintă construcția unui centru de sine stătător pentru recuperarea neurologică, neuromotorie și post-traumatică pentru militarii răniți în teatrele de operații, centru care să asigure toate condițiile pentru desfășurarea, la înalte standarde, a tuturor programelor aplicate în domeniu care au ca obiectiv reinserția socială rapidă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu