Spitalul Slatina, concluziile preliminare în cazul pacientei decedate în lift: ”Nu există legătură de cauzalitate”

FOTO: Freepik
FOTO: Freepik

Conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina respinge acuzațiile de mușamalizare în cazul pacientei care a murit în liftul blocat și a prezentat concluziile medicului legist. ”Nu există legătură de cauzalitate între decesul pacientei şi blocarea liftului”.

Spitalul Județean de Urgență Slatina a transmis concluziile preliminare ale necropsiei în cazul femeii care a murit în liftul blocat în unitatea spitalicească, scrie Agerpres.

Astfel, conform sursei menționate, ”potrivit concluziilor preliminare ale necropsiei efectuate de către medicul legist, nu există legătură de cauzalitate între decesul pacientei și blocarea liftului”.

Această concluzie reiese, conform sursei citate, în urma controlului dispus de Mario-Lucian De Mezzo, prefectul județului Olt.

”Subliniem că tratăm cu toată seriozitatea și responsabilitatea asemenea evenimente și, în consecință, am dispus constituirea unei comisii care să verifice motivele care au dus la producerea acestui incident regretabil.

Respingem ferm acuzațiile de muşamalizare a cazului, iar prin acest comunicat prezentăm toate dovezile că, în această situație, conducerea unității sanitare a acţionat transparent, cu bună-credință, respectând procedurile interne și în conformitate cu toate normele legale în vigoare”, se precizează într-un comunicat de presă al Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Directorul medical: ”Lucrurile au fost făcute ca la carte”

Directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Slatina, Florin Popa, a declarat că echipa de medici au aplicat toate procedurile, în momentul incidentului.

”La trei minute după ce s-a blocat liftul pacienta a intrat în stop. Era cu medic, asistenta și două infirmiere. Medicul, conform protocolului, a început manevrele de resuscitare: cu adrenalină, cu masaj cardiac, inclusiv au reușit să-i dea și un defibrilator.

Din exterior a fost asistată de către medicul de gardă de la Cardiologie. Lucrurile au fost făcute ca la carte. Faptul că s-a întâmplat lucrul acesta în lift, s-a întâmplat. Dacă se întâmpla în salon era același protocol, tot la fel se proceda. La ora 8.01 s-a reușit deblocarea liftului. 33 de minute s-a stat în lift. S-a dus pacienta în Terapie. La ora 8.05 s-a constatat decesul în Terapie”, a declarat Florin Popa, potrivit presei locale.

Citește și: La Spitalul Județean Slatina a murit o femeie în lift. Ascensorul a fost blocat 20 de minute. Prefectul Mario De Mezzo: Una din primele priorități a fost ca eu să nu aflu. Rezultate necropsie/UPDATE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel