Sportiv de 39 de ani, găsit mort într-o zonă plină de urși. Val Vâlcu, culisele unor situații îngrozitoare: Industria milei, devastatoare pentru urși, oameni și România

foto ilustrativ Pixabay
foto ilustrativ Pixabay

Un sportiv de 39 de ani, dispărut în Azuga, după ce a plecat la alergat într-o zonă frecventată de urși, dar pe care o cunoștea foarte bine, a fost găsit mort. 

Vezi aici: Sportivul dispărut într-o zonă plină de urşi din Azuga a fost găsit mort

Jurnalistul Val Vâlcu a comentat situația, amintind că, anul trecut, au murit 12 persoane, ucise de urși. ”De cealaltă parte, s-au întâmplat lucruri îngrozitoare, au fost scene atroce, în sensul că le-a pus carne cu ipsos, care să li se întărească în mațe și să moară ursul în chinuri. Au fost momiți pe linia de tren, să-i lovească acceleratul. S-au pus capcane, ursul s-a chinuit trei zile în capcană până a murit. De ce? Pentru că intră în gospodării, distrug cotețe, atacă animalele din gospodării, chiar și oameni.

Cine e de vină pentru aceste 12 crime, nu mai vorbim pentru cruzimea față de animale la care sunt împinși sătenii terorizați de urși? Grupurile de chipurile iubitori de animale care blochează, probabil cu sprijin din afară, intrarea într-un sistem de vânătoare reglementat, urșii să stea în anumite areale, unde să fie permisă vânătoarea. Asta ar crește turismul de vânătoare, vorbim de vânător, un om cu bani, care vine, consumă, nu te referi la cei 5.000 de euro sau cât dă pe un urs, pentru preluare ș.a.m.d., ci și la cazare și tot ce implică industria aceasta, de care Ungaria, de exemplu, știe să profite. La ei impactează în PIB, deși au doar iepuri, mistreți și fazani, nu ca noi, cerbi, urși și alte animale.

Aici ar putea fi zona de safari a Europei, evident, protejând specia, dându-i de mâncare, reglementând înmulțirea. Țăranii ar fi protejați, turismul ar fi protejat, ar crea venituri, ar crea joburi. Noi ce facem? Exact ca-n cazul autostrăzilor, blocăm 10 ani orice construcție, dăm sume colosale aiurea, nici urșii nu sunt protejați, deci o ”afacere” din care pierde toată lumea. În măsura în care acest sport este reglementat corect, aplicat corect, generează venituri și protejează fauna.

Vânătorii sunt primii interesați să protejeze fauna, la fel cum la pescuitul sportiv, pescarii sunt principalii interesați să lase trofeele în apă. Ar fi cluburi de vânătoare, cu spații de cazare, s-ar roti mulți bani, ceea ce Ungaria face. Noi nu suntem în stare! Câteva ONG-uri care strâng bani frumoși de la iubitorii de animale, îi păcălesc că protejează urșii, când, de fapt, îi împing pe săteni să omoare urșii, cu metode îngrozitoare, nici nu-i protejează și distrug și industria turismului de vânătoare. Când încasează sponsorizările această industrie a milei, întârzie dezvoltarea economică-socială a României cu afacerea ”autostrada” și acum fac victime la propriu” a atras atenția jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie
Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel