Începe a treia ediție a Festivalului Internațional al Luminii – SPOTLIGHT.
9 țări participante, video mapping-uri pe clădiri emblematice din București, 22 de instalații de artă, 4 zile de festival, 7000 mp de expoziție la cea de-a treia ediție a Festivalului.
Festivalul Internațional al Luminii – Spotlight, organizat de Primăria Municipiului București prin ARCUB, revine între 20 și 23 aprilie, cu o nouă ediție ce reinterpretează peisajul urban bucureștean prin intermediul artei digitale și multimedia. În fiecare zi de festival, de la ora 20:30 la 23:00, Calea Victoriei devine pietonală între Muzeul Național de Artă al României și Splaiul Independenței, unde peste 20 de instalații, proiecții și sesiuni de video mapping transformă zona într-un gigant spațiu expozițional.
Evenimentul cu peste 200.000 de participanți în 2016, debutează joi, 20 aprilie, în Piața George Enescu, la ora 20:30 cu Phoenix Fire Dancers – un spectacol de lumină al companiei austriece Phoenix.
Printre noutățile ediției din 2017, Art Safari este prezent la Festivalul Internațional al Luminii de la București cu reproduceri după Ștefan Luchian, ce vor putea fi admirate pe clădirea Grand Hôtel du Boulevard. O altă premieră o reprezintă cei de la MotionLab, nominalizați anul trecut în competiția celui mai mare festival al luminii din lume, The Circle of Light Festival. Mobius Gallery va expune o instalație de artă în Piața Națiunile Unite, iar muzicianul și artistul vizual Tom Brânduș este inclus în festival cu două instalații multimedia, create de Sylenz Media. Portofoliul celei de-a treia ediții Spotlight este completat de artiști din Germania, Ungaria, Slovacia, Finlanda, Cehia, Polonia, Franța și Austria. Dintre artiștii români prezenți în festival mai amintim Mindscape și Les Ateliers Nomad.
Nu lipsește deja celebrul video mapping pe Cercul Militar, un hotspot al primelor două ediții de festival. Spotlight schimbă complet, și în acest an, fațada Hotelului Novotel, iar clădirea Loteriei Naționale de pe Calea Victoriei este pentru prima dată pusă în valoare printr-un video mapping tematic. De la Biblioteca Centrală Universitară, la Muzeul Național de Artă al României sau Palatul Telefoanelor, peste opt clădiri emblematice din București sunt puse într-o nouă lumină, iar instalațiile de artă premiate la festivalurile de profil din lume sunt completate cu proiecte prezentate în premieră, flashmob-uri și seturi DJ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News