Spray paralizant la Colegiul Dimitrie Leonida. Prefectul Capitalei susține că ”nu ducem lipsă de regulamente... ne lipsesc acțiunea și munca”

Foto: Inquam Photos / George Călin
Foto: Inquam Photos / George Călin

Află ce declarații a făcut prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, despre incidentul de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida.

„În primul rând, cu privire la incident, din informațiile pe care le aveam de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, 91 de copii s-au auto-evacuat de la parterul liceului, 29 de copii au înregistrat probleme medicale, din care 25 au fost transportați la două spitale, respectiv Marie Curie și Grigore Alexandrescu. Sigur că poliția anchetează cazul în continuare conform atribuțiilor, asta este o componentă.

Foto: Inquam Photos / George Călin

A doua componentă, trebuie demarată de urgență o anchetă administrativă de către Primăria Sectorului 2 și conducerea unității de învățământ pentru că trebuie să iasă public și să spună dacă persoanele cu atribuții în domeniul pazei și a păstrării siguranței și ordinii în școli și-au făcut sau nu atribuțiile pentru că este un incident extrem de grav și trebuie o reacție rapidă și imediată ca să nu permitem, știu eu, răspândirea unor astfel de incidente în municipiul București”, a precizat prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.

Pază din școli

”Va duce la o modificare a regulamentelor în școli incidentul ăsta sau trecem și peste el cum am trecut și peste altele?”, a întrebat realizatoare emisiunii ”News Pass”, Laura Chiriac.

„(...) Bun, eu cred că trebuie să ducă la o mai bună pază în școli. Nu ducem lipsă de regulamente, nu ducem lipsă de birocrație, ducem lipsă de implicare. De aceea trebuie imediat primăria de sector și unitatea de învățământ să iasă cu rezultatele unei anchete administrative și să comunice public cine sunt vinovații și cum sunt trași la răspundere, repet, nu e o problemă de măsuri sau de birocrația. Avem toate planurile, toată birocrația, ne lipsesc acțiunea și munca.

Foto: Inquam Photos / George Călin

(...) Inclusiv la nivelul conducerii școlii trebuie să ni se comunice public dacă înaintea acestui incident extrem de grav au existat semnale că acel copil ar putea avea un comportament deviant, violent, ș.a.m.d. Toate aceste situații trebuie tratate cu responsabilitate de la început până la sfârșit pentru că doar prin atenție se poate preveni un astfel de incident, dar, încă o dată, e nevoie de implicare pe fiecare după atribuții și după responsabilități pentru că dacă mimezi munca se întâmplă incidente cum sunt cele de astăzi”, a mai declarat prefectul Capitalei, în direct la B1 TV.

Intervenția autorităților

Reamintim că echipaje de intervenţie au evaluat 29 de elevi ai Colegiului Tehnic Dimitrie Leonida şi au transportat la spital 25 dintre aceştia, după ce un elev de 15 ani a utilizat un spray paralizant în incinta clădirii, dar şi la intrarea în liceu, iar mai mulţi elevi au acuzat stare de rău.

Potrivit unor surse judiciare, incidentul s-a produs în urma unui conflict al elevului cu un coleg.


Foto: Inquam Photos / George Călin

”Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) - Secţia 9 Poliţie au fost sesizaţi, de către directorul unei instituţii de învăţământ, prin apel 112, în jurul orei 10,00, cu privire la faptul că în incinta unei şcoli din Sectorul 2 un elev ar fi pulverizat spray iritant-lacrimogen, atât în exterior, cât şi la intrarea în instituţie”, informează DGPMB, conform Agerpres.

Cercetările vor fi preluate de către Serviciul Siguranţă Şcolară, în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel