Sprijin pentru crescătorii de animale. Anunţ nou de la MADR

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Crescătorii de animale vor primi bani de la stat.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale urmează să aprobe un nou proiect de Ordonanță de urgență care presupune acordarea de sprijin pentru crescătorii de animale.

Cuatnumul maxim al schemei de ajutor de stat pentru perioada 2023-2027 este de 561.571.180 lei, din care 173.901.190 lei pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, respectiv 387.669.990 lei pentru speciile ovine şi caprine, notează lumeasatului.ro.

Astfel, fermierii vor primi pentru întocmirea şi menţinerea registrelor genealogice cel mult 60 de lei animal/cap la taurine, bubaline,ecvine și 35 lei la ovine, caprine și 100 de lei la porcine. 

Totodată, pentru testele făcute de terți sau în numele unor terţi pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului vor fi alocați cel mult 140 de lei în cazul testării performanţelor producţiei de lapte şi 60 lei, în cazul testării performanțelor producţiei de carne, pentru rasele de animale din speciile taurine şi bubaline.

35 de lei vor fi alocați în cazul testării performanţelor producţiei de lapte, 30 lei la testarea performanțelor producţiei de lână, pentru rasele cu lână fină, şi 36 lei pentru testării performanțelor producţiei de pielicele, ovine şi caprine. 

De aceste scheme de sprijin pentru crescătorii de animale vor putea beneficia microîntreprinderile, întreprinderile mici şi mijlocii, întreprinderile individuale şi familiale, persoanele fizice autorizate, persoanele fizice care deţin atestat de producător, după caz, precum şi persoanele juridice care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei de produse agricole.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel