Sprijin pentru fermierii afectați de seceta din 2022. Dan Motreanu anunță că 860 de persoane din Giurgiu vor primi trei milioane de lei pentru despăgubiri

foto: Dan Motreanu, Facebook
foto: Dan Motreanu, Facebook

Europarlamentarul PNL Dan Motreanu a anunțat că 860 de fermieri din județul Giurgiu vor primi în total trei milioane de lei pentru despăgubirile aferente culturilor afectate de seceta din 2022.

„860 de fermieri din județul Giurgiu vor primi în total trei milioane de lei pentru despăgubirile aferente culturilor afectate de seceta din 2022.

Despăgubirile sunt oferite pe baza unui act normativ aprobat de Guvernul Nicolae Ciucă în luna iunie a acestui an”, a transmis europarlamentarul PNL Dan Motreanu.

Peste 80 de mii de fermeri vor beneficia de despăgubiri în valoare de 280 de milioane de lei

„La nivel național, 80.315 de fermieri vor beneficia de despăgubiri în valoare totală de 280 de milioane de lei.

Sprijinul se acordă pentru culturile de porumb, floare-soarelui, soia și mazăre afectate în proporție de peste 30%.

Suma acordată este de 335 de lei pe hectar”, a scris Dan Motreanu pe Facebook.

2. -imagine fara descriere- (ziua-europeana-a-comemorarii-victimelor-tuturor-regimurilor-totalitare-si-autoritare--dan-motreanu-a-fost-aleasa-pentru-a-aminti-de-pactul-ribbentrop-molotov-2_54651700.jpg)

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a virat, joi, către direcţiile agricole judeţene 280,588 milioane de lei, reprezentând sumele alocate pentru despăgubirile aferente culturilor de primăvară, afectate de seceta din 2022, urmând ca de săptămâna viitoare banii să intre în conturile beneficiarilor.

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, suma totală va fi plătită unui număr de 80.315 beneficiari.

Schema de sprijin se acordă pentru culturile de porumb, floarea - soarelui, soia şi mazăre, care au fost afectate de seceta pedologică în grade peste 30% şi până la 100% inclusiv, conform proceselor-verbale de constatare şi evaluare a pagubelor.

Potrivit ministerului, suma de 335 lei/ha a fost aprobată prin OUG50/2023 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub formă de grant acordat producătorilor agricoli pentru unele culturi agricole înfiinţate în vara anului 2022 şi afectate de seceta pedologică din perioada martie-septembrie 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel