Sprijin pentru încadrarea în muncă a șomerilor. ANOFM implementează două noi proiecte în valoare totală de aprox. 57 milioane de euro

La începutul lunii octombrie 2022, Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a contractat două noi proiecte finanțate din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, care vor fi implementate până în luna decembrie 2023.  

Publicitate

Proiectele au fost depuse în cadrul apelurilor non-competitive lansate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) la finele lunii septembrie 2022, pe Axele prioritare 2 – Îmbunătățirea situației tinerilor din categoria NEETs, respectiv 3 – Locuri de muncă pentru toți, potrivit unui comunicat emis către DC News.

Sumele alocate de MIPE în cadrul celor două apeluri menționate au fost aproape integral contractate de ANOFM pentru finanțarea măsurilor (subvenții pentru angajatori) care vizează ocuparea tinerilor cu vârsta între 16 și 29 de ani care nu au loc de muncă și nu urmează o formă de învățământ sau de formare profesională, precum și a șomerilor non-NEET.

972 tineri absolvenți cu domiciliul sau reședința în regiunile de dezvoltare eligibile, Nord-Est, Nord-Vest și Vest, înregistrați și profilați de Serviciul Public de Ocupare (SPO), vor fi sprijiniți prin intermediul proiectului PRO NEETs RMPD – Stimularea integrării absolvenților NEETs pe piața muncii, în valoare de aprox. 7 milioane de euro. 

8.444 de șomeri non-NEETs cu domiciliul sau reședința în regiunile mai puțin dezvoltate, în mod special persoanele pentru care identificarea unui loc de muncă ridică unele dificultăți, sunt principalii beneficiari ai proiectului PROACCES 4 – Subvenționarea locurilor de muncă pentru șomeri, în valoare de aprox. 50 milioane de euro. 

Prezentul proiect vizează cu precădere următoarele categorii: șomerii care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale, șomerii de lungă durată, lucrătorii vârstnici (45-64 ani), persoanele cu dizabilități, persoanele cu nivel redus de educație, membrii minorității rome, persoanele din mediul rural, în special cele din agricultura de subzistență și semi-subzistență, cu domiciliul sau reședința în regiunile Centru, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Nord-Est, Nord-Vest, Sud-Est și Vest. 

„Pornind de la măsurile active pe care le acordă clienților, care de-a lungul timpului și-au demonstrat utilitatea, valorificând oportunitățile pe care Uniunea Europenă le oferă, ANOFM își dorește să contribuie la menținerea unui mediu economic echilibrat. 

Cele două proiecte cu finanțare nerambursabilă întregesc portofoliul ANOFM în materie, ridicând suma contractată la aprox. 1,2 miliarde de euro, instituția menținându-și, astfel, poziția în rândul celor mai mari beneficiari POCU din România.” – Florin Cotoșman, președinte ANOFM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel