Iată rețeta de spumă de căpșuni, ușor de realizat, iubită de toată lumea.
500 grame de căpșuni
4 albușuri
200 grame de zahăr
100 ml apă
un praf de sare
sucul de la o lămâie
vanilie
Spuma de căpșuni este unul dintre cele mai rapide deserturi, care se poate face atât în sezonul căpșunilor, când obțineți o aromă proaspătă dată de fructe, dar și în afara sezonului, când puteți folosi fructele congelate.
”Esența” spumei de căpșuni se află în bezeaua pe care o obțineți din albușuri cu siropul de zahăr.
Din cele 200 de grame de zahăr, vanilia și apa se fierbe un sirop până se dizolvă zahărul și se îngroașă și scade. Atenție, siropul trebuie să rămână în starea fluidă, iar modul în care puteți verifica dacă acesta este făcut este unul simplu, picurați puțin din sirop într-un pahar de apă rece, iar acesta trebuie să rămână sun formă de picături pe fundul paharului.
Bateți albușurile cu un praf de sare, iar siropul de zahăr adăugați-l ușor peste acestea și mixați continuu până se obține o spumă cu aspect lucios.
Lăsați spuma să se răcească puțin înainte de a o combina cu fructele.
Tăiați căpșunile și apoi băgați-le la blender, împreună cu sucul de lămâie, care previne oxidarea, până realizați o pastă de fruct, pe care o adăugați în spuma bătută și mai mixați până la omogenizare.
Prin utilizarea bezelei ca bază pentru spumă, evitați să se separe elementele, dar mai ales va fi un desert sigur, știut fiind că mulți evită consumul de albușuri crude, potrivit SeriousEats.
Poftă bună!
Citește și: Rețeta de clătite cu scorțișoară, desertul cu care îți poți începe ziua
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu