Stadionul Municipal Sibiu, reomologat de LPF și în curs de omologare UEFA

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Stadionul Municipal Sibiu a primit reomologarea din partea Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) și urmează să primească omologarea UEFA, a anunțat joi primăria municipiului Sibiu. Vizita oficialilor LPF și UEFA, desfășurată marți, 2 iulie, a confirmat îndeplinirea tuturor criteriilor necesare.

"În urma unei vizite la fața locului a reprezentanților LPF și UEFA, stadionul a fost reomologat de Liga Profesionistă de Fotbal din România și omologat UEFA categoria IV, documentele oficiale urmând să ne fie comunicate. Astfel, pe Stadionul din Sibiu se pot desfășura meciuri din Liga I din România, precum și meciuri din campionatele europene. La finalul săptămânii trecute s-a recepționat și noul gazon hibrid, mai performant și mai durabil", a declarat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Reomologarea LPF la categoria I, cea mai înaltă, și omologarea UEFA au venit după finalizarea lucrărilor și a demersurilor începute în 2022. Stadionul sibian respectă toate condițiile sportive impuse de regulamente, inclusiv dimensiunile terenului, capacitatea, dotările vestiarelor pentru jucători și oficiali, și facilitățile pentru mass-media. Reprezentanții UEFA prezenți la Sibiu au confirmat acordarea omologării UEFA IV, urmând ca documentele oficiale să fie transmise până la sfârșitul acestei săptămâni.

Stadionul Municipal Sibiu se mândrește acum cu un nou gazon hibrid, instalat de firma Sports Fields SRL la un cost de 3,1 milioane de lei. Gazonul, o combinație de componente sintetice și naturale, a fost cultivat la o fermă specializată din Milano, Italia, și este similar cu cel de pe faimoasa Allianz Arena din München. Instalarea celor 8.400 mp de gazon a fost realizată în doar 3 zile, folosind 25 de camioane frigorifice pentru transport.

Acest nou gazon este considerabil mai durabil, permițând utilizarea sa de două ori mai mult pentru meciuri și antrenamente față de cel anterior. Calitatea sa ridicată oferă sportivilor senzația unui gazon natural, asigurând condiții optime de joc. Pentru întreținerea lui, Serviciul Baze Sportive a achiziționat echipamente moderne, inclusiv unități de fotosinteză, mașini de tuns cu tăiere elicoidală și un aerator autopropulsat special.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel