Stagiunea 2024-2025 la Teatrul Național Timișoara: Premiere explozive și spectacole de neuitat

Noua stagiune teatrală 2024-2025 a Teatrului Național din Timișoara debutează în forță, oferind publicului o serie de spectacole captivante și diversificate.

Deja pe 7 septembrie, spectatorii vor avea ocazia să se bucure de primul spectacol al stagiunii, marcând o deschidere plină de energie și umor.

În căutarea adevărului cu Radu Iacoban

Sâmbătă, 7 septembrie, la Sala Mare a Teatrului Național, începe seria de spectacole cu producția „Adevărul”, regizată de Radu Iacoban și bazată pe textul lui Florian Zeller.

Spectacolul, o comedie inteligentă și ironică despre adevărurile temporare ale relațiilor de cuplu, îi are în distribuție pe îndrăgiții actori Matei Chioariu, Alina Ilea, Cristina König și Romeo Ioan. Aceștia vor dezvălui subtilitățile și contradicțiile vieții conjugale într-un joc teatral plin de ironie și reflecție.

„O noapte furtunoasă” sub bagheta Adei Lupu Hausvater

Marți, 10 septembrie, scena Sălii Mari va fi dominată de spectacolul „O noapte furtunoasă. Un exercițiu”, după I.L. Caragiale, în regia Adei Lupu Hausvater.

Distribuția acestui spectacol îi reunește pe Ion Rizea, Matei Chioariu, Marin Lupanciuc, Darius Zet, Oana Antonovici și Cora Similian, într-o reinterpretare dinamică a clasicului caragialesc, păstrând intacte umorul și criticile sociale specifice scrierilor lui Caragiale.

Povestea fascinantă a Mata Hari

Pentru iubitorii de drame istorice, miercuri, 11 septembrie, la Studio UȚU, actrița Roberta Popa va reconstitui destinul celebru al spioanei Mata Hari, într-un spectacol regizat de Crista Bilciu.

Textul cercetează rolul controversat al acesteia în istoria Primului Război Mondial, dar și impactul pe care l-a avut asupra emancipării femeilor, oferind o perspectivă captivantă asupra unei figuri legendare.

„Sunt o babă comunistă” – O reflecție lucidă

Pe 12 septembrie, Claudia Ieremia aduce la viață rolul Emiliei Apostoae în spectacolul „Sunt o babă comunistă”, o producție bazată pe romanul omonim de Dan Lungu, adaptată de Călin Ciobotari și regizată de Antonella Cornici.

Spectacolul, care explorează contradicțiile și nostalgiile unei generații, reunește o distribuție impresionantă: Ion Rizea, Roberta Popa, Cătălin Ursu, Ana Maria Cojocaru și mulți alții, oferind o perspectivă profundă asupra relației dintre memorie și mentalitate.

Manifest politic și intim în „La Ronde”

Duminică, 15 septembrie, Teatrul Național din Timișoara găzduiește spectacolul „La Ronde”, o producție a Teatrului „Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe, regizată de Eugen Jebeleanu.

Spectacolul este o adaptare a piesei „Hora iubirilor” de Arthur Schintzler și explorează relațiile amoroase contemporane, fără prejudecăți, într-un context politic și intim. Spectacolul face parte din programul „Egal”, o inițiativă care promovează schimbul cultural prin colaborări și turnee teatrale.

O reîntoarcere la Caragiale cu „O scrisoare pierdută”

Pe 17 septembrie, la Sala Mare, spectatorii vor avea ocazia să urmărească o nouă reprezentație a comediei clasice „O scrisoare pierdută”, sub bagheta regizoarei Ada Lupu Hausvater.

Piesa aduce în prim-plan actualitatea lui Caragiale, îmbinând satira politică cu umorul savuros, și beneficiază de o distribuție de excepție, cu actori precum Claudia Ieremia, Ion Rizea și Matei Chioariu.

Omagiu regizorului Ion-Ardeal Ieremia

Luna septembrie marchează și un omagiu adus regizorului Ion-Ardeal Ieremia, cu trei spectacole dedicate memoriei sale. Miercuri, 18 septembrie, la Studio UȚU, va avea loc o reprezentație a spectacolului „Aeroport” de Ștefan Caraman, urmat sâmbătă, 21 septembrie, de „Durerea fantomă” de Vasili Sigarev la Sala Mare.

De asemenea, pe 22 și 25 septembrie, Studio UȚU va găzdui spectacolul „Amintiri din Epoca de Școală” de Mihaela Michailov.

Final de septembrie cu „Aniversarea”

Stagiunea lunii septembrie se încheie cu spectacolul „Aniversarea”, o piesă scrisă de Jeroen van den Berg și regizată de Traian Șoimu, programată pentru 27 septembrie.

Distribuția acestui spectacol îi include pe actorii Alina Ilea, Robert Copoț, Jasmina Mitrici și Bogdan Spiridon. Piesa explorează dinamicile complexe ale unei familii și modul în care trecutul influențează prezentul.

Bilete și program

Toate spectacolele încep la ora 19:00, iar biletele pot fi achiziționate atât online, pe site-ul www.tntm.ro, cât și fizic, de la Agenția de bilete Mărășești, situată pe strada Mărășești nr. 2. Agenția este deschisă de marți până duminică, între orele 11:00 și 19:00.

Noua stagiune a Teatrului Național din Timișoara promite o diversitate impresionantă de producții, de la comedii spumoase la drame istorice și spectacole politice, aducând pe scenă unele dintre cele mai mari talente actoricești ale momentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel