EXCLUSIV  Stamule, analiza măsurilor fiscale: Agricultura este la fel de profitabilă ca IT-ul la jumătate de angajați

Foto cu rol ilustrativ: Pixabay
Foto cu rol ilustrativ: Pixabay

Tănase Stamule a vorbit în cadrul emisiunii despre următoarele măsuri fiscale.

„Principial toată lumea trebuie să plătească aceleași taxe.” a precizat Tănase Stamule la interviurile DC NEWS şi DC BUSINESS

„Deci principial toată lumea trebuie să primească aceeași pensie” a intervenit analistul politic, Bogdan Chirieac.

„Deci principial toată lumea trebuie să plătească aceleași taxe, însă este foarte complicat pentru un business să afle de pe o zi pe alta că și-a schimbat structura costurilor. Eu am propus o trecere graduală, adică la anul să fi fost 3-4%, să se facă în 2 sau 3 ani această creștere. Am propus-o, nu s-a putut, nu vreau să intru în dezbatere. PNL-ul a propus-o, ca să ne fie clar. Noi am avut o abordare graduală, nu s-a permis, s-a zis că se face direct că lumea nu plătește, că supărări și aşa mai departe” a mai precizat Stamule.

Agricultura, la fel de profitabilă ca IT-ul cu jumătate din angajați

„Aici va fi partea sensibilă, mai ales în zona de IT. O creștere cu 10% a costului muncii înseamnă de fapt o creștere cu 5% a costului de business și nu îmi dau seama dacă marjele sunt peste 5% în unele cazuri. Am făcut o analiză comparativă între profitabilitatea IT-ului și agriculturii pe anul trecut și vreau să vă spun că agricultura este la fel de profitabilă ca IT-ul la jumătate de angajați” a spus Tănase Stamule.

Avem bani pentru construcții, nu avem muncitori

„Pe zona de construcții suntem într-o piață Europeană a muncii și bătălia pe resursa umană este europeană, nu este doar în România. La câți bani avem pentru construcții nu avem suficientă resursă umană. Aici am o reținere dacă este sustenabilă măsura cu toate că ce mi s-a spus este că toată această creștere va putea fi trecută în contracte și cumva cel puțin cei din construcții care lucrează pe contract din fonduri și-s foarte mulți, mai ales pe infrastructură, o să își includă în structura costurilor creșterea de impozit” a conchis Tănase Stamule.

VEZI INTERVIUL COMPLET AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel