Vicepreşedintele Rezervei Federale a SUA (Fed), Stanley Fischer, a anunţat că renunţă la funcţie, după trei ani, din 'motive personale'.
Fischer, în vârstă de 73 de ani, a fost numit vicepreşedinte al băncii centrale a SUA în iunie 2014, de fostul preşedinte al Statelor Unite, Barack Obama.
Surprinzătoarea sa plecare are loc într-un moment complicat pentru Fed, care este implicată într-o ajustare monetară graduală, şi sporeşte îndoielile privind viitorul actualului preşedinte, Janet Yellen, al cărei mandat va expira în februarie 2018.
În scrisoarea sa de demisie, Fischer a subliniat că în timpul mandatului său la Fed 'economia a continuat să se consolideze' şi 'am avansat în ceea ce priveşte paşii făcuţi pentru consolidarea sistemului financiar'. La rândul său, Yellen a precizat că 'punctele de vedere ale lui Fischer, bazate pe o exemplară carieră academică şi în serviciul public, au contribuit într-o manieră de nepreţuit la dezbaterile noastre de politică monetară'.
Între 2005 şi 2013, Fischer a fost guvernator al Băncii Centrale a Israelului. Actualul vicepreşedinte ale Fed este un economist cu un prestigiu recunoscut, şi, în perioada în care a fost profesor la Massachusetts Institute of Technology (MIT), între 1977 şi 1988, a influenţat o generaţie de economişti, printre care Mario Draghi, actualul preşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), şi Ben Bernanke, predecesorul lui Yellen în fruntea Fed, notează Agerpres.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News