Energia este deosebit de importantă pentru dezvoltarea societăţii, iar istoria a demonstrat că Eurelectric a avut mare succes în stabilirea de standarde la nivel european, pentru că s-a concentrat pe dezvoltarea sectorului energetic pe termen lung şi nu pe interesele pe termen scurt ale vreunei categorii, a declarat luni, la Eurelectric Power Summit, preşedintele organizaţiei şi directorul general al Enel, Francesco Starace.
'Avem o istorie care a demonstrat că Eurelectric a avut mare succes în stabilirea de standarde la nivel european pentru că s-a concentrat pe dezvoltarea sustenabilă şi pe termen lung a sectorului energetic în beneficiul societăţii europene, nu pe interesele pe termen scurt ale vreunei anume categorii.(...) Am descoperit rolul incredibil de important al operatorilor de distribuţie de energie electrică în tranziţia energetică, cu ajutorul digitalizării, care permite clienţilor să devină parte activă a sistemului energetic şi aduc beneficii atât clienţilor cât şi celorlalţi jucători din domeniu, pentru dezvoltarea sustenabilă a societăţii. Ne bucurăm că am sesizat aceste trenduri şi le-am abordat cu curaj, în loc să ne fie teamă de schimbările majore pe termen scurt.
Ne bucurăm că Parlamentul European, Comisia Europeană şi Consiliul ne-au ascultat şi am avut discuţii foarte constructive cu aceste organizaţii pentru ca Europa să avanseze', a spus Starace, care urmează să-i predea mandatul de preşedinte ale Eurelectric lui Magnus Hall, preşedinte şi CEO al Vattenfall. 'Acesta este ultimul meu Power Summit în calitate de preşedinte al Eurelectric. Eurelectric a fost tot timpul considerată o organizaţie foarte mare şi foarte complexă. Avem o reprezentare directă şi indirectă din partea a peste 3.500 de companii, prezente în peste 30 de ţări europene.
Aceste companii activează în domeniul producţiei de energie electrică, distribuţiei sau furnizării şi avem şi afiliaţi sau asociaţi din afara Europei. Energia este deosebit de importantă pentru dezvoltarea societăţii iar societatea în care trăim consumă energie în moduri din ce în ce mai complexe. Această complexitatea nu va scădea, ci putem fi siguri că va spori, ca urmare a avansului tehnologic, ştergând graniţele dintre diverse sectoare industriale şi oferă noi oportunităţi companiilor membre ale Eurelectric', a mai afirmat Starace. Liderii europeni din sectorul energetic se reunesc, luni şi marţi, la Florenţa, la Eurelectric Power Summit 2019, care are ca temă New Leadership. Eurelectric este asociaţia sectorială ce reprezintă interesele comune ale industriei de electricitate la nivel pan-european.
Eurelectric reprezintă 3.500 de companii din Europa, cu o cifră de afaceri totală de 200 de miliarde de euro, care acoperă toate domeniile, de la generarea şi pieţele de energie electrică, la reţelele de distribuţie şi consumatori, precum şi probleme legate de mediu şi durabilitate. IRE este singurul partener din România ce face parte din Eurelectric - Uniunea Industriei Energetice, cu sediul la Bruxelles, principalul partener al Comisiei Europene pe probleme energetice. Preşedintele IRE este Corina Popescu, director general Electrica.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News