Stare de alertă în Brăila din cauza mormanelor de gunoaie

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

A fost declarată stare de alertă în județul Brăila din cauza gunoaielor.

În județul Brăila a fost declarată stare de alertă din cauza gunoaielor. Anunțul a fost făcut marți seara de Prefectura Brăila, care a precizat că alerta va fi în vigoare pe o perioadă de 30 de zile din cauză că operatorul de salubritate nu a mai colectat deşeurile, transmite Agerpres.

"Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă declară starea de alertă la nivelul judeţului Brăila, începând de astăzi, 11 iunie 2024, pe o perioadă de 30 de zile, în baza acordului viceprim-ministrului, ministru al afacerilor interne şi a Hotărârii nr. 12/11.06.2024 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. Această situaţie a fost generată de întreruperea de către operatorul de salubritate a activităţii de colectare şi transport deşeuri, ceea ce duce la afectarea sănătăţii populaţiei şi poluarea excesivă a mediului", se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Brăila.

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară ECO Dunărea Brăila a luat act de situaţia de urgenţă constatată şi, împreună cu unităţile administrativ-teritoriale membre, va dispune măsurile legale în regim de urgenţă pentru asigurarea continuităţii activităţii de colectare şi transport al deşeurilor pe raza judeţului Brăila, se mai precizează în comunicatul respectiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel