Stare de dezastru într-o staţiune din Bulgaria. Au fost inundaţii grave - foto în articol

Au fost inundaţii grave într-o staţiune din Bulgaria. 

O furtună a provocat marţi inundaţii grave în staţiunea bulgară Ţarevo, determinând autorităţile să declare stare de dezastru, a anunţat Direcţia Regională de Interne din Burgas. Sirenele de avertizare au fost pornite, îndemnând locuitorii să se adăpostească în locuri mai înalte, unde apa de la inundaţii nu poate ajunge la ei.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei din Burgas, Ţvetelina Radneva, a declarat că la numărul de urgenţă 112 au fost primite numeroase apeluri de la persoane aflate în pericol.

Mai multe echipaje de pompieri au fost trimise din Burgas şi Primorsko pentru a se alătura serviciilor locale de pompieri pentru a acţiona în urma inundaţiilor.

La popularul camping Arapia, apa a atins 2 metri. Mai multe maşini au fost luate de apele pluviale şi au ajuns în mare.

Râul Veleka a inundat drumul dintre Varvara şi Sinemoreţ, blocând traficul.

Institutul Naţional de Meteorologie şi Hidrologie a emis o avertizare de cod galben pentru vânt puternic şi furtuni cu tunete în 15 regiuni ale Bulgariei şi cod portocaliu pentru furtuni puternice în regiunea Burgas.

Ştire selectată de BTA pentru promovare şi publicare de către AGERPRES, fără intervenţie pe text, conform acordului de colaborare dintre agenţii, scrie Agerpres.

Conform primarului Georgi Lapchev, ar exista şi trei persoane dispărute, însă încă nu s-a confirmat acest lucru şi de către autorităţi, scrie meteobalkans.com

În Grecia, drumuri închise din cauza vremii 

Autorităţile din Grecia au impus o interdicţie de călătorie în multe zone din centrul ţării ca răspuns la furtunile puternice care s-au abătut asupra teritoriului grecesc, aducând precipitaţii fără precedent, informează DPA.

Agenţia de protecţie civilă a trimis o alertă prin SMS către locuitorii din Volos şi din insula Skiathos, unde maşini au fost măturate de viiturile provocate de ploile abundente. Alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe zone şi au existat perturbări în ceea ce priveşte funcţionarea telefoanelor mobile şi a internetului.

Localităţile Larisa şi Volos au înregistrat 12.000 de fulgere în timpul nopţii, a anunţat publicaţia Proto Thema, citând serviciile de pompieri.

Panagiotis Giannopoulos, meteorolog la postul public de televiziune ERT, a declarat că nu-şi aminteşte să fi înregistrat anterior căderi de 500 de milimetri de ploaie în decurs de 24 de ore. "Şi va continua să plouă timp de mai multe ore", a adăugat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel