Stare de dezastru natural în Bosnia și Herțegovina. Bilanțul s-a înrăutățit: 22 de morți, 6 dispăruți - FOTO

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Inundațiile au provocat distrugeri în Bosnia și Herțegovina.

Bilanţul inundaţiilor şi alunecărilor de teren din Bosnia şi Herţegovina s-a înrăutăţit la 22 de morţi, în timp ce echipele de salvare continuă să caute şase persoane dispărute, potrivit autorităţilor, notează AFP.

Din cauza noilor ploi abundente aşteptate, Protecţia Civilă a dispus marţi seara evacuarea imediată a cetăţenilor din regiunile Jablanica şi Konjic, cele mai afectate de inundaţiile de vineri.

”Numărul morţilor în urma inundaţiilor de pe teritoriul Herţegovina-Neretva este de 19”, a declarat Guvernul acestui canton.
Foto: Agerpres

Celelalte trei victime au fost găsite în cantonul Bosnia Centrală.

Inundaţiile şi alunecările de teren care au lovit ţara vineri au luat drumuri, căi ferate şi poduri, tăind multe zone populate de restul ţării, autorităţile încă lucrând pentru a conecta unele dintre ele.

Donja Jablanica, situat la aproximativ 70 de kilometri sud-vest de capitala Sarajevo, pare să fi suferit cel mai rău de ploile torenţiale, care l-au izolat de restul ţării.

Foto: Agerpres

Dezastru natural

Satul a fost îngropat sub noroi, pietre şi alunecări de teren, inclusiv resturi de granit de la o carieră din apropiere, cu case distruse şi vehicule avariate.

Echipele de salvare îi caută în continuare pe cei dispăruţi, doi la Konjic şi patru la Jablanica, au indicat autorităţile.

Guvernul Federaţiei Croato-Musulmane, una dintre cele două entităţi care formează Bosnia şi Herţegovina împreună cu Republica Srpska, a declarat starea de dezastru natural şi a stabilit vineri un sediu de criză.

Foto: Agerpres

Mecanismul UE de Protecţie Civilă a fost, de asemenea, activat. Albania, Turcia, Ungaria, Muntenegru şi România au trimis kituri pentru construirea de adăposturi, în timp ce Croaţia, Slovenia, Muntenegru şi Serbia au desfăşurat deja echipe de căutare şi salvare în zonele afectate.

Marţi, Guvernul de la Sarajevo a proclamat zi de doliu pe teritoriul naţional din cauza inundaţiilor catastrofale, conform Agerpres.

Foto: Agerpres

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel